Duurzaam verpakken met de groene initiatieven van Optimum Group

Optimum Group Greenliner Recycling Programma en Optimum Green

Duurzaam verpakken met de groene initiatieven van Optimum Group

Met het Greenliner Recycling Programma en het Optimum Green portfolio streeft Optimum Group ernaar om haar klanten optimale ondersteuning te bieden bij het verduurzamen van hun verpakkingen en het verminderen van hun carbon footprint. Samenwerking staat daarbij voorop.

Ecologische voetafdruk minimaliseren

Duurzaamheid vormt de kern van de verpakkingsindustrie, waar grote retailers de normen bepalen en transparante bewijzen van CO2-voetafdrukken vereisen. Optimum Group, de internationale groep van 19 gespecialiseerde drukkerijen, is vastbesloten om haar ecologische voetafdruk te minimaliseren. De groep focust zich op het berekenen van de emissies in de gehele productieketen door samen te werken met toeleveranciers.

Greenliner Recycling Programma

Eén van Optimum Groups belangrijkste initiatieven is het Greenliner Recycling Programma. Dit ging in 2018 in Denemarken van start en wordt sinds 2021 ook in Nederland uitgevoerd. Met het programma bereikte Optimum Group in 2022 bijna 600 ton CO2-reductie door ongeveer 300.000 kilogram rugpapier op te halen bij klanten en dit te recyclen tot nieuw backingmateriaal. Het Greenliner Recycling Programma biedt niet alleen aanzienlijke milieuvoordelen, maar vermindert ook de afvalkosten voor haar klanten. Als blijk van waardering ontvangen klanten een certificaat dat hun bijdrage aan de circulaire economie bevestigt.

Optimum Green

Optimum Green is Optimum Groups uitgebreide portfolio aan duurzame oplossingen. Hierbij kunt u denken aan linerless etiketten, composteerbare materialen, recyclingmogelijkheden, vermindering van materiaalgebruik, gerecyclede materialen en hernieuwbare opties. Daarnaast focust Optimum Group zich op het verminderen van broeikasgasemissies door het gebruik van dunner materiaal.

De tekst gaat verder onder de foto.

Optimum Group Duurzame toekomst in verpakkingen-1

 

Duurzaamheid bevorderen

Optimum Group streeft ernaar om duurzaamheid te bevorderen en haar klanten te helpen weloverwogen keuzes te maken. Hiertoe voorziet de groep haar klanten van certificering en gedetailleerde informatie over de CO2-impact van hun producten. Op deze manier streeft Optimum Group ernaar om duurzaamheid tot een alledaags aspect van de verpakkingsindustrie te maken en een duurzame toekomst dichterbij te brengen.

Wilt u meer weten?

Met haar klanten verandert Optimum Group de toekomst van labels en flexibele verpakkingsoplossingen. Samenwerking aan een wereld waarin duurzaamheid de hoogste prioriteit heeft, staat daarbij voorop. Wilt u meer weten over het Greenliner Recycling Programma of het Optimum Green portfolio? De experts van Optimum Group helpen u natuurlijk graag. Neem vrijblijvend contact op via 085 273 23 33 of info@optimumgroup.nl. 
Artikel delen