Kunststof deksel met bliklook: ‘mooi alternatief voor metalen sluitingen’

Kornelis' kunststof deksel met bliklook

Kunststof deksel met bliklook: ‘mooi alternatief voor metalen sluitingen’

Met een bliklook deksel weet Kornelis Caps & Closures goed in te spelen op de vraag vanuit de markt. De kunststof deksel is gunstiger voor de verpakkingenbelasting en biedt verschillende voordelen op het gebied van duurzaamheid, onder andere door de optie van IML. 

Bliklook deksel

Kornelis produceert al meer dan tachtig jaar doppen en afsluitingen voor uiteenlopende producten, zowel gestandaardiseerd als op maat gemaakt. Om binnen de verpakkingsindustrie een leidende positie in te kunnen nemen, werkt het bedrijf continu aan innovatieve en duurzame ontwikkelingen. Zo introduceerde Kornelis afgelopen voorjaar een kunststof deksel met bliklook. ‘Het is een mooi alternatief voor de metalen sluitingen op bijvoorbeeld glazen potten met mayonaise, honing of chocopasta’, zegt Dave Busstra, Sales Director. ‘Designtechnisch ziet de deksel er praktisch hetzelfde uit. Maar deze kunststofsluiting is lichter dan de metalen variant en daardoor gunstiger voor de verpakkingenbelasting. Wij hebben de bliklook deksel ontwikkeld om te kunnen inspelen op de vraag vanuit de markt.’ Daarnaast past de deksel goed in de duurzaamheidstrategie van Kornelis, omdat ze ook gemaakt kunnen worden van hernieuwbare grondstoffen, biobased of chemisch gerecycled.

In mould label (IML)

Kornelis biedt de deksel in de volgende diameters: 63mm, 66mm, 70mm en 82mm. Het glimmende uiterlijk wordt bereikt door de matrijs extra goed te poetsen. De deksel is in iedere kleur leverbaar; van koperkleurig tot diepzwart. Bovendien is verzegeling mogelijk met behulp van inductiesealen, verlijmen of een foaminlage. Daarnaast kan de deksel worden voorzien van een label, ook wel IML (in mould label) genoemd. Dit label wordt op maat gemaakt, volgens het ontwerp van de klant. Een groot voordeel van IML is dat dit milieuvriendelijker is. De verpakking en het label bestaan namelijk uit hetzelfde materiaal en kunnen dus volledig worden gerecycleerd in dezelfde afvalstroom. Bovendien hoeft in het geval van IML niet apart een sticker op de deksel te worden geplakt. Dat bespaart een hoop tijd en kosten. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de kunststof deksel met bliklook en/of de andere producten van Kornelis? Neem dan vrijblijvend contact op via 0521 51 27 41. De professionals van Kornelis Caps & Closures vertellen u graag over alle mogelijkheden.  

Artikel delen