Duurzame statiegeldfles standaardoplossing voor brouwerij-industrie

Vetropack introduceert duurzame statiegeldfles als standaardoplossing voor brouwerij-industrie

Duurzame statiegeldfles standaardoplossing voor brouwerij-industrie

Samen met Brau Union Österreich presenteert Vetropack Group, fabrikant van glazen verpakkingen, een nieuwe statiegeldfles. De 0,33 literfles wordt deze maand op de markt gebracht als standaardoplossing voor de brouwerij-industrie en is een derde lichter dan zijn conventionele herbruikbare tegenhanger door middel van het innovatieve Echovai-productieproces, ontwikkeld door Vetropack. 

Herbruikbare systemen met gestandaardiseerde flessen verlagen volgens de glasproducent de logistieke kosten, verkorten transportroutes, besparen waardevolle hulpbronnen en verlagen zo ook de CO2-uitstoot. De 0,33 literfles is ontwikkeld als standaardoplossing voor de hele brouwerijsector om te helpen voldoen aan het quotum voor retouren dat sinds begin 2024 in Oostenrijk verplicht is. 

Duurzaamheid

De nieuwe fles is geschikt voor hergebruik, omdat het zich onderscheidt qua duurzaamheid, gemak en stabiliteit, en het vereenvoudigt logistiek. Momenteel is ruim twee derde van het materiaal dat bij de productie van het glas wordt gebruikt, gerecycled glas. De flessen zijn getemperd met de speciale Echovai-technologie van Vetropack, waardoor ze robuust en resistent zijn en tegelijkertijd hun gewicht verminderen, claimt het bedrijf.

Vetropack_statiegeldfles.3

 

Kleine versie standaard statiegeldfles

Vetropack ontwikkelde de vorm van de fles samen met Logistikverbund Mehrweg, de Oostenrijkse Brouwersvereniging en haar leden, zoals Stiegl, Egger en Ottakring Brewery onder leiding van Brau Union. Het resultaat is een kleine versie van de standaard 0,5 liter statiegeldfles met een hoogte van 212 mm. Met deze nieuwe standaard kunnen kratten in zes lagen op elke pallet worden gestapeld. Ook maakt het lage flesgewicht van 210 gram meer rijen kratten per pallet mogelijk, wat zowel de transportkosten als de CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagt. 

Vetropack_statiegeldfles.2
Gösser is het eerste Oostenrijkse bier dat in de nieuwe standaardflessen op de markt wordt gebracht. De lichtgewicht Echovai standaardfles geproduceerd door Vetropack is een derde lichter dan conventionele statiegeldflessen. 

<Foto's: © Vetropack Holding / Schafranek Foto & Film>

Artikel delen