Duurzamer ontwerp bespaart miljoenen handvatten en ritsen

Jysk duurzamer verpakkingsontwerp Wellpur-kussen

Duurzamer ontwerp bespaart miljoenen handvatten en ritsen

Jysk lanceert deze maand een nieuwe verpakking en verbeterde productie van de kussens uit het Wellpur-assortiment. Daarmee bespaart de internationale retailketen jaarlijks miljoenen plastic handvatten en metalen ritsen.

Ingebouwd kartonnen handvat 

Om het plastic handvat op de verkoopverpakking te vervangen komt Jysk met een ontwerp, waarbij een ingebouwd handvat uit de kartonnen doos is gesneden. Dit bespaart elk jaar drie miljoen plastic handvatten. Het vervangen van de rits in het kussen is mogelijk door een sluiting van textiel: twee lagen stof overlappen elkaar en sluiten zo op elkaar aan. Deze oplossing levert een jaarlijkse besparing van één miljoen metalen ritsen op.

Alleen maar voordelen

‘Als we onnodig plastic en andere overbodige materialen uit onze verpakkingen kunnen verwijderen, moeten we dat doen. We zorgen er altijd voor dat de verpakking praktisch blijft en de producten optimaal blijft beschermen. Het nieuwe, uitgesneden kartonnen handvat is een goed voorbeeld van een verbetering die alleen maar voordelen heeft’, zegt Lars Høgh Jensen, Packaging Development Specialist bij Jysk. Eerder verwijderde Jysk alle plastic verpakkingen van beddengoed, wat een jaarlijkse besparing van 27 miljoen plastic zakken opleverde.

Jysk duurzame verpakking Wellpur kussen
Een uitgesneden handvat en een kussensluiting van textiel besparen miljoenen handvatten en ritsen.
Artikel delen