Flex Film helpt Steinfort Glas verduurzamen met 50% PCR-folie

Flex Film specialis in bedrukte krimp-, flowpack- en topseal folie

Flex Film helpt Steinfort Glas verduurzamen met 50% PCR-folie

Flex Film levert diverse verpakkingsfolies aan zowel de foodindustrie als de non-foodindustrie. Innovatie en duurzaamheid spelen binnen het bedrijf een grote rol. De samenwerking met Steinfort Glas voor een folie met gerecycled materiaal is daarvan een mooi voorbeeld. 

Krimpfolie, flowpackfolie en topsealfolie

Flex Film is dé specialist in bedrukte krimp-, flowpack- en topseal folie en staat al haar klanten graag bij met deskundig advies en een efficiënte oplossing voor elk verpakkingsvraagstuk. Flex Film is dan ook trots op de samenwerking met Steinfort Glas, leverancier van uiteenlopende glasproducten, en de praktische stappen die zijn gezet om Steinforts verpakkingen te verduurzamen.

50% PCR-folie

In samenwerking met Steinfort Glas ontwikkelde Flex Film een verpakkingsoplossing die voor 50% uit PCR (Post-Consumer Recycled) materiaal bestaat. Dankzij deze innovatie kan Steinfort Glas nu haar glazen producten beschermen met een folie, die voor een aanzienlijk deel gerecycled materiaal bevat. Deze PCR-folie bewerkstelligt een flinke vermindering van de ecologische impact zónder dat wordt ingeleverd op de kwaliteit en de functionaliteit. Bovendien blijft de folie volledig recyclebaar, waardoor deze bijdraagt aan het sluiten van de kringloop.

Duurzame oplossingen voor flexibele verpakkingen

Flex Film biedt een breed scala aan duurzame oplossingen voor flexibele verpakkingen, variërend van recyclebare folies tot materialen op basis van BioBased en PCR grondstoffen. Deze oplossingen stellen de klanten van Flex Film in staat om hun verpakkingsprocessen verder te verduurzamen. Bovendien wordt met deze verduurzamingsstappen voldaan aan toekomstige nationale en Europese verpakkingswetgeving, waarin de toepassing van recyclebaar materiaal en bijmenging van PCR materiaal verplicht worden gesteld.

Wilt u meer weten?

Of het nu gaat om het verminderen van afval, het verbeteren van de verpakkingsprestaties of het voldoen aan de aankomende wetgeving, Flex Film helpt u graag met een oplossing op maat die volledig aan uw behoeften en eisen voldoet.

Heeft uw bedrijf interesse in het verduurzamen van verpakkingsprocessen? Neem dan vrijblijvend contact op via 0182 38 87 00 of info@flexfilm.nl en ontdek hoe Flex Film u kan helpen bij het behalen van uw duurzaamheidsdoelstellingen, stap voor stap.

De oplossingen van Flex Film

Flex Film heeft een omvangrijk assortiment aan kant-en-klare verpakkingsfolies, die binnen 24 uur leverbaar zijn. Deze kwalitatieve folies zorgen ervoor dat producten vers en langer houdbaar blijven, hygiënisch en mooi verpakt zijn. Met de krimpfolie, flowpack folie en topseal folie van Flex Film verpakken talrijke A-merken elke dag hun foodproducten. De folies zijn dan ook te vinden in groothandels en supermarkten. 

Naast een standaard verpakkingsoplossing biedt Flex Film ook maatwerk. Heeft u een specifiek verpakkingsvraagstuk? Flex Film denkt graag met u mee over een passende oplossing, zowel voor food als voor non-food producten. 

Artikel delen