Golfkartonnen barrièreverpakking voor deegwaren bespaart plastic zak

UPM Specialty Papers heeft een golfkartonverpakking ontwikkeld met een binnenvoering van barrièrepapier

Golfkartonnen barrièreverpakking voor deegwaren bespaart plastic zak

Lantmännen Unibake Finland heeft samen met UPM Specialty Papers en Adara Pakkaus een golfkartonverpakking ontwikkeld met een binnenvoering van barrièrepapier. De verpakkingsoplossing maakt het mogelijk om bevroren bakwaren te verpakken en te vervoeren zonder plastic zak in de doos, wat de uitstoot van broeikasgassen met ongeveer 23 procent per doos zou verminderen.

Voor de nieuwe verpakking wordt gebruik gemaakt van UPM Asendo-barrièrepapier als binnenvoering in de golfkartonnen doos; de barrièrepapierlaag zorgt voor voedselveiligheid en versheid. Het idee hiervoor kwam van Riikka Salokanaal, verpakkingskundige bij Lantmännen Unibake Finland.

‘We hebben nu een uitstekende manier om diepgevroren gebak te beschermen en te transporteren naar onze klanten zonder plastic zak in de doos. Op deze manier kunnen we het gebruik van plastic verminderen en zo de klimaatambities van onszelf en onze klanten positief beïnvloeden’, vat Riikka de voordelen van de oplossing samen.

 

Transportverpakking voor afbakbrood

Lantmännen Unibake gaat de doos in eerste instantie gebruiken voor het verpakken en verplaatsen van bevroren afbakbrood. Volgens Riikka is de oplossing getest met diepgevroren bakbrood en de resultaten zijn bemoedigend: ‘De oplossing is vetbestendig en beschermt het brood tegen uitdrogen.’

Recyclebare verpakking

UPM Asendo is recyclebaar en thuis- en industrieel composteerbaar. De nieuwe verpakking is vooral geschikt voor droge, gekoelde en diepvriesproducten, zoals brood en non-foodverpakkingen.

Artikel delen