Greiner Packaging’s zelfscheidende, recyclebare verpakking in de UK in gebruik

Greiner Packaging K3 r100

Greiner Packaging’s zelfscheidende, recyclebare verpakking in de UK in gebruik

Symington’s is de eerste voedselproducent in Groot-Brittannië die de K3 r100 beker van Greiner Packaging in gebruik neemt. Vanwege het zelfscheidende vermogen viel deze recyclebare verpakkingsoplossing al tweemaal in de prijzen.

Britse Symington’s kiest de bekroonde K3 r100

Symington’s is de eerste voedselproducent in Groot-Brittannië die kiest voor de zelfscheidende, recyclebare verpakking van Greiner Packaging: de bekroonde K3 r100. Het instant-papmerk Oatburst ligt momenteel in deze innovatieve verpakking in de schappen. ‘Oatburst is ideaal voor mensen die veel onderweg zijn. Ongeacht hoe consumenten de lege container weggooien als ze klaar zijn met de instant-papsnack, de twee verpakkingsmaterialen zullen zichzelf scheiden om recycling tijdens het afvalverwerkingsproces mogelijk te maken’, vertelt Symington's financieel directeur Julian Wetton. Symington's gebruikt sinds 2021 de K3 kartonnen-plastic verpakkingsoplossing van Greiner Packaging voor zijn Naked-merk instantnoedels. ‘We waren al fan van de originele K3®-verpakkingsoplossing, maar deze nieuwe K3 r100-ontwikkeling is echt spannend. We kunnen namelijk erop vertrouwen dat we een perfect recyclebaar product op de markt hebben gebracht.’

Goede scheiding onafhankelijk van eindgebruiker

De materialen van de K3 r100 verpakking scheiden zichzelf, voordat ze het near-infrared detection (NIR) in de recyclingfaciliteit bereiken. Dit leidt tot een goede detectie, sortering en recycling. K3 r100 maakt het daarom mogelijk om karton en plastic tijdens het eerste sorteerproces aan de juiste materiaalstromen toe te wijzen, voordat ze worden gerecycled. Rachel Sheldon, Greiner Packaging UK & Ireland Sustainability and Innovation Manager: ‘Het bereiken van een hoog recyclebaarheidspercentage (tot 98%) is hierdoor niet afhankelijk van een goede scheiding door de eindgebruiker – wat wel het geval was bij alle eerdere K3-verpakkingen – maar gebeurt volledig onafhankelijk, voordat de gebruikte verpakking de recyclingfaciliteit bereikt.'

De tekst gaat onder de foto's verder.

K3 r100 Greiner Packaging Greiner Packaging K3 r100

Dubbele bekroning voor K3 r100

De K3 kartonnen plastic beker, ruim veertig jaar geleden uitgevonden door Greiner Packaging en ontworpen voor recycling, is zowel handig als mooi vormgegeven. Ook de duurzaamheidskenmerken zijn aantrekkelijk. De beker is voorzien van een uniek scheurlipje, zodat consumenten intuïtief de kartonnen buitenverpakking van de lichtgewicht plastic beker kunnen scheiden om recycling mogelijk te maken. 

In januari ontving de K3 r100 beker een World Star Packaging Award. Afgelopen oktober reikte het Oostenrijkse tijdschrift Kompack de Green Packaging Star Award aan Greiner Packaging uit, omdat het Oostenrijkse Berglandmilch de K3 r100 verpakking in gebruik heeft.
Artikel delen