Award voor zelfscheidende verpakking van Greiner Packaging

Award voor zelfscheidende verpakking van Greiner Packaging

Award voor zelfscheidende verpakking van Greiner Packaging

Een productinnovatie van Greiner Packaging is erkend met een Green Packaging Star Award, uitgereikt door het Oostenrijkse tijdschrift Kompack. De awards zijn bedoeld om milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen, recycling en verpakkingsgerelateerde verbeteringen in productie, logistiek en distributie onder de aandacht te brengen, waarbij de nadruk op het milieu ligt.

 

Het verpakkingsbedrijf won de prijs met de zelfscheidende K3 r100 kunststof-karton verpakking. Het Oostenrijkse bedrijf Berglandmilch is het eerste bedrijf op de Oostenrijkse markt dat de innovatieve verpakking gebruikt voor zijn producten van het merk Schärdinger.

Greiner_SchärdingerNaturjoghurt_Berglandmilch-1

Juiste materiaalstromen

De verpakkingsoplossing van Greiner Packaging onderscheidt zich door een laag plasticgehalte en een verminderde CO2-uitstoot. De dunwandige witte of transparante beker is naar eigen zeggen recyclebaar. De twee materialen van de K3 r100-verpakking scheiden zich vanzelf, ook wanneer de verpakking onderweg is naar de recyclingfabriek. Dit houdt in dat het karton en plastic tijdens het eerste sorteerproces aan de juiste materiaalstromen kunnen worden toegewezen voordat het wordt gerecycled. Consumenten kunnen zelf echter ook nog steeds de verpakking scheiden door de afscheuroplossing in het ontwerp van de verpakking.

Greiner_Award.5-1
(Foto's: Greiner Packaging)

 

Bekijk hier de video van de K3 r100-verpakking.

Artikel delen