John Wests EcoTwist: materiaal- en afvalreductie in een handomdraai

John West EcoTwist SmartStrip

John Wests EcoTwist: materiaal- en afvalreductie in een handomdraai

John West introduceert de EcoTwist: een duurzaam alternatief voor de traditionele tonijnverpakking in de vorm van een toren. De innovatieve SmartStrip houdt de conservenblikjes bij elkaar. Dit levert aanzienlijke milieuvoordelen op. 

EcoTwist met SmartStrip

John West, wereldwijd leverancier van tonijn, werkte drie jaar lang aan de ontwikkeling van een duurzamere verpakkingsoplossing voor zijn blikverpakkingen. Het resultaat is de EcoTwist: een toren van conservenblikjes. Elk blikje bevat een zogeheten SmartStrip, waarmee meerdere blikjes op elkaar kunnen worden gestapeld en vastgekoppeld. Door te draaien komen de blikjes los van elkaar. De traditionele verpakking bestaat deels uit plastic of karton om de gestapelde blikjes bij elkaar te houden. Met de EcoTwist realiseert John West jaarlijks een reductie van ongeveer 65 ton plastic krimpfolie of 300 ton karton.

Kleinere verpakking

Een ander voordeel van de nieuwe verpakkingsoplossing ten opzichte van het traditionele model is dat deze lichter is. De EcoTwist bevat dezelfde hoeveelheid tonijn, maar dan in een kleiner formaat. Hiermee bespaart John West jaarlijks meer dan 400 ton staal. Bovendien reduceert deze kleinere verpakking ook de hoeveelheid overige inhoud, zoals zonnebloemolie, bronwater of pekel. Dit levert op jaarbasis een besparing op van 1.500 ton aan ingrediënten, die de consument over het algemeen niet gebruikt.

De tekst gaat onder de foto verder.

John West SmartStrip EcoTwist
John Wests EcoTwist met SmartStrip is eenvoudig uit te stallen

Eenvoudig te recyclen

Met de EcoTwist biedt John West een slimme en duurzame verpakkingsoplossing, die de consument eenvoudig kan gebruiken, bewaren en recyclen. Verder draagt de gewichtsbesparing van dit multipackverpakkingsformaat direct bij aan John Wests doelstelling om zijn broeikasgasemissies in de volledige toeleveringsketen tegen 2030 met 42% te reduceren. 

Artikel delen