Kartonnen koffiebus vervangt blik

Kartonnen Club Coffee koffiebus vervangt blik

Kartonnen koffiebus vervangt blik

Na met succes composteerbare koffiepads vervolgt de Canadese koffiebrander Club Coffee zijn duurzaamheidsreis met AromaPak, een op papier gebaseerde bus voor bonen en gemalen koffie. De bus maakt gebruik van de zogenoemde met Boardio-technologie die afkomstig is van Graphic Packaging International.

 

De Boardio bus heeft een unieke vorm met aan alle zes zijden ruimte voor productinformatie en branding. De verpakking is recyclebaar en wordt plat afgeleverd op het vulpunt en is flexibel qua structuur en barrière, zodat het kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften en eisen.

 

Kartonnen plano’s

In het geval van de bus voor Club Coffee worden rollen papier/folielaminaat gestanst in de vier platte plano's waaruit de uiteindelijke verpakking bestaat: romp, deksel, bodem en het membraan. Het membraan is net als de andere componenten van degradeerbaar karton en folie, maar heeft ook een speciale ontgassingsklep.
De delen zijn offset bedrukt en worden tijdens het proces aan de bovenzijde gedeeltelijk geperforeerd. Dankzij de perforatie kunnen consumenten de bus openen. Een kleine strook ongeperforeerd materiaal dient als een gepatenteerde ingebouwde scharnierende hersluitfunctie die de versheid van de koffie minstens zo goed behoudt als stalen blikken met plastic klikdeksels.

Artikel delen