Kenco JDE Peet's oploskoffie in papieren navulverpakkingen

Kenco JDE Peet's, introduceert een papieren navulverpakkingen

Kenco JDE Peet's oploskoffie in papieren navulverpakkingen

Koffieproducent Kenco, onderdeel van JDE Peet's, introduceert een papieren navulverpakkingen voor oploskoffie voor de Britse en Ierse detailhandel.

 

Na een succesvol jaar van onderzoek, ontwikkeling en testen is Kenco JDE Peet's het eerste grote Britse koffiemerk dat overschakelt van plastic naar papieren navullingen, wat naar eigen zeggen een doorbraak is voor duurzame verpakkingen in de categorie oploskoffie. Het levert een verpakking op die bij het oud papier kan.

 

85% papieren navulverpakking

De verpakkings bestaat voor meer dan 85% uit papier, wat betekent dat het in de Engelse oudpapierbakken thuis kan worden gedaan en is speciaal ontwikkeld om de koffie 15 maanden vers te houden, zodat consumenten kunnen genieten van dezelfde smaakervaring die ze kennen en waarderen, aldus Kenco. Bovendien is er 97% minder verpakkingsmateriaal nodig dan een standaard glazen pot van 200 gram, waardoor verpakkingsafval wordt verminderd.

 

Navulverpakking bij oud papier

‘We zijn verheugd met onze nieuwe navulverpakkingen van recyclebaar papier te lanceren’, zegt Roberto De Felice, marketingdirecteur bij JDE Peet's UK & Ireland. ‘Uit onderzoek blijkt dat consumenten herbruikbare en hervulbare verpakkingen willen omarmen. 76% van de consumenten wil meer recyclen, maar het ontbreken van 'gemak bij recycling' kan een aanzienlijke barrière vormen.’

‘Onze nieuwe navulverpakkingen zullen consumenten helpen groenere keuzes te maken door het gemakkelijker te maken om te recyclen, waardoor verpakkingsafval wordt verminderd en plastic uit de toeleveringsketens van de detailhandel wordt verwijderd. Het nemen van deze cruciale stap bevestigt ons engagement om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bevorderen en tegen 2030 100% van onze verpakkingen herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar te maken.’

Artikel delen