Lichtgewicht Cabka-pallet is robuust en eenvoudig te reinigen

Met de nieuwe orderpicking-pallet Retail E5.3 kunnen gebruikers hun goederen kostenefficiënt en duurzaam vervoeren.

Lichtgewicht Cabka-pallet is robuust en eenvoudig te reinigen

Cabka introduceert de nestbare orderpicking-pallet Retail E5.3. De pallet is ontwikkeld voor bedrijven, die voor het transport van goederen een duurzame en milieuvriendelijke oplossing zoeken. 

Als alternatief voor de houten pallet biedt deze versie uit gerecycled plastic meerdere voordelen volgens Cabka: de pallet is lichter, robuuster, eenvoudiger te reinigen en vergt minder reparaties. ‘Met onze serie van Retail pallets hebben we de logistiek in de levensmiddelbranche kostenefficiënter en duurzamer gemaakt. Nog nooit was het transport van goederen zo veilig en betrouwbaar als met de nieuwe Retail E5.3’, benadrukt Jean-Marc van Maren, chief product development officer bij Cabka. ‘De nieuwe pallet is nog stabieler dan zijn voorganger en kan worden uitgerust met diverse antislipdoppen. Er zijn ook nieuwe optionele randen voor fruit-, groente- en vleeskratten die ervoor zorgen dat ze goed op hun plaats blijven.’

Nestbare pallet

Nestbare kunststof pallets bieden bedrijven in de levensmiddelsector een echt alternatief voor de zware houten europallets om bestellingen klaar te zetten en te vervoeren naar de filialen. De gebruiker kan de Retail E5.3 eenvoudig in het logistieke proces integreren. De pallet circuleert tussen het verdeelcentrum en de verkooplocaties en doet veel meer rotaties dan een houten pallet.  

Cabka_Press Release_RetailE5 3_03 (1)

Besparen op transportkosten 

De Retail E5.3 heeft niet de gewoonlijke sleeplatten. De pallet is licht, nestbaar en daardoor ruimtebesparend. Gebruikers kunnen op die manier zowel de opslag- als de transportkosten reduceren. Nog een voordeel die deze pallet biedt, is volgens Cabka de hoge kwaliteit die behouden blijft gedurende de levensduur van de pallet.

De Retail E5.3 overtuigt ook op het vlak van veiligheid en ergonomie, meldt het bedrijf: ‘de pallet heeft een glad oppervlak en afgeschuinde randen, waardoor die makkelijk en hygiënisch te reinigen is. Er zijn geen spijkers of splinters, die verwondingen kunnen veroorzaken of schade aan de goederen kunnen toebrengen. Op het vlak van milieuvriendelijkheid scoort de ladingdrager met zijn eco-efficiënte constructie uit gerecycled plastic en ook de gesloten materiaalkringloop op het einde van de gebruiksduur is een pluspunt. Cabka neemt namelijk de uitgerangeerde pallets terug en recycleert die tot nieuwe pallets.

 

Afmetingen

De Retail E5.3 is verkrijgbaar in de afmetingen 1.200 x 800 mm (Europallet), draagt lasten tot 2.400 kg en is tot 100% compatibel met zijn voorganger. In vergelijking met de houten pallet kan er tot 500 kg aan gewicht gespaard worden per vrachtwagen.

www.cabka.com

 

Cabka_Press Release_RetailE5 3_03 (3)

 

Artikel delen