Lidl start nieuwe jaar met ban op eenmalige plastic groente- en fruitzakjes

Lidl verpakt haar groente en fruit niet meer in eenmalige plastic zakjes

Lidl start nieuwe jaar met ban op eenmalige plastic groente- en fruitzakjes

Lidl verpakt vanaf de eerste week van het nieuwe jaar haar groente en fruit niet meer in eenmalige plastic zakjes en stapt over op haar herbruikbare Lidl Green Bag. De supermarkt heeft als doel om in 2025 het plasticverbruik in haar verpakkingen met minimaal 30 procent te hebben verlaagd.

Reeds in 2018 introduceerde de supermarkt de herbruikbare “Lidl Green Bag” en wijdde daar destijds een campagne aan om zo de klant bekend te maken met de meer duurzame optie. Jarenlang waren er dus twee opties, maar daaraan is nu een einde gekomen.

 

30 procent minder plastic verpakkingen

‘Het gebruik van eenmalige plastics willen wij zoveel mogelijk voorkomen’, zegt Joska Sesink, specialist duurzaam verpakken Lidl. ‘We besparen door invoering van de herbruikbare zakjes een enorme hoeveelheid wegwerp zakjes per jaar. Ons doel is om in 2025 het plasticverbruik in onze verpakkingen met minimaal 30 procent te hebben verlaagd.’

 

Herbruikbare Lidl Green Bag

De herbruikbare zakjes zijn vanaf nu standaard in alle Lidl filialen te koop voor 0,30 eurocent per stuk. Om haar klanten te laten wennen aan deze overgang, zijn er in alle Lidl filialen voor de eerste klanten gratis herbruikbare zakjes in een apart display te verkrijgen.

Artikel delen