Minder plastics bij Moens Mouldings

Minder plastics bij Moens Mouldings

Minder plastics bij Moens Mouldings

Bij Moens Mouldings wordt ieder nieuw verpakkingsvraagstuk onder de loep genomen om te kijken waar de verpakking lichter, sterker, innovatief en duurzamer gemaakt kan worden. Alles wordt ingezet om het maximale rendement te halen.

Met een eigen “inhouse” R&D afdeling wordt door middel van simulatiesoftware vooraf alles gecheckt of het voldoet aan de door de klant gestelde eisen. Robotsystemen worden door Moens Mouldings zelf ontwikkeld waardoor het productieproces zeer efficiënt ingezet wordt. Het resultaat mag er zijn; minder plastic, een korte doorlooptijd, een hoger rendement en een verlaging van de productiekosten.

Een goed voorbeeld hierbij is de verpakking van bovenstaande case van een klant. Waarbij de verpakking exact dezelfde vormgeving heeft behouden, alleen gemaakt van minder plastic. Met deze nieuwe verpakking wordt een duurzaam resultaat neergezet. Zowel de beker als de deksel zijn aangepast waardoor de nieuwe verpakking in totaal 30% lichter is en veel beter stapelbaar. Daarmee is de stapelhoogte gereduceerd waardoor er 44% meer in de vrachtwagen kan. Dit zorgt voor nog eens een flinke besparing op de vracht- en opslagkosten. Zo is ieder onderdeel in de productieketen doorgelicht én verbeterd.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden om uw product in een toekomstproof jasje te krijgen? Scan de QR code kijk op moensmouldings.com of neem contact op via info@moensmouldings.com

Artikel delen