Mondi en Scan Zweden ontwikkelen de mono PP-verpakking WalletPack

Mondi en Scan Zweden ontwikkelen de mono PP-verpakking WalletPack

Mondi en Scan Zweden ontwikkelen de mono PP-verpakking WalletPack

Mondi heeft in samenwerking met Scan Zweden een op polypropyleen (PP) gebaseerde mono verpakking ontwikkeld, die is ontworpen voor recycling. Scan Zweden gebruikt sinds maart van dit jaar Mondi's WalletPack voor het merkassortiment gesneden ham, salami en plantaardige producten van Pärson.

Mondi's WalletPack is een op PP gebaseerde oplossing ontworpen voor recycling. WalletPack kan efficiënt gesorteerd worden door Site Zero I Motala en draagt ​​zo bij aan een circulaire economie. Het vervangt de vorige oplossing, namelijk een niet-recyclebare verpakking van meerdere materialen bestaande uit PET-PE en PA-PE-laminaten.

Deze oplossing heeft een boven- en onderfolie en is eenvoudig te openen. Het heeft een hoge zuurstofbarrière voor langere duurzaamheid en biedt ook een goede bedrukbaarheid om het merk en de boodschap van het product over te brengen.

'Moedige stap van Mondi en Scan Zweden'

‘Meerlaagse laminaten, zoals PET/PE en PA/PE, worden vaak gebruikt in diverse flexibele kunststofverpakkingen, wat de mogelijkheden voor materiaalrecycling beperkt. Om efficiëntere materiaalrecycling te verbeteren en te faciliteren, is het nodig om over te schakelen op het gebruik van monomaterialen in plastic verpakkingen’, zegt Einar Ahlstrom, materiaalspecialist bij NPA, de organisatie voor producentenverantwoordelijkheid die zich inzet voor het bevorderen van circulaire materiaalrecycling.

‘Het is bemoedigend om te zien dat Scan Zweden in samenwerking met Mondi een nieuwe verpakkingsoplossing voor Pärsons heeft geïntroduceerd. Deze optie vervangt niet alleen de traditionele meerlaagse laminaten, maar blijkt ook gunstiger voor materiaalrecycling.’

Twee jaar samengewerkt voor WalletPack

Scan Zweden en Mondi begonnen twee jaar geleden gesprekken over de nieuw geïntroduceerde monoverpakkingen. Omdat de doelen vanaf het begin duidelijk waren gedefinieerd, hebben de twee organisaties gedurende het hele proces nauw samengewerkt om de WalletPack-oplossing voor Pärsons efficiënt en grondig te ontwikkelen.

Mono-verpakking voor breed scala aan producten

Mondi WalletPacks zullen worden gebruikt op een breed scala aan gesneden producten voor de spreads van Pärson’, zegt Eva Tiedman, categoriemanager bij Scan Zweden. ‘We wisten dat Mondi de juiste partner was om onze doelen te bereiken en zijn verheugd om te zien dat de nieuwe oplossing efficiënt werkt op onze bestaande machines. Ons doel was om een ​​vooruitstrevende benadering van duurzame verpakkingen te volgen, terwijl we investeren in het bereiken van 100 procent recyclebare verpakkingen tegen eind 2025 en hard werken om over te schakelen op recyclebare mono-materialen.’

Artikel delen