Mondi introduceert wateroplosbare zak voor droge mortel

SolmixBag

Mondi introduceert wateroplosbare zak voor droge mortel

Mondi heeft SolmixBag gelanceerd, een papieren verpakkingsoplossing die oplost in water en geen afval achterlaat. Deze oplossing is speciaal ontworpen voor de bouwsector en is ontwikkeld in samenwerking met leverancier van bouwmaterialen Baumit. Het heeft als doel afval te verminderen binnen de wereldwijde bouwsector.

Deze oplossing is speciaal ontworpen voor de bouwsector en is ontwikkeld in samenwerking met leverancier van bouwmaterialen Baumit. Het heeft als doel afval te verminderen binnen de wereldwijde bouwsector.

Gemaakt van éénlaags Mondi kraftpapier

SolmixBag is gemaakt van éénlaags Mondi kraftpapier, dat gebruikmaakt van hernieuwbare bronnen en een hoge sterkte en uitstekende productbescherming biedt. Dit innovatieve zakje kan worden gebruikt voor het opslaan en vervoeren van droge bouwmaterialen zoals cement en droge mortelproducten. Bij het mengproces lost de zak op in contact met water, waarbij de vezels van de verpakking eenvoudigweg integreren met het product. Dit resulteert in geen afval, vermindert de kosten van papierafvalbeheer en minimaliseert stof op de bouwplaats, aangezien de zak eenvoudig in de mixer wordt geplaatst zonder dat deze vooraf geopend hoeft te worden.

Samenwerking met Baumit

Mondi heeft nauw samengewerkt met Baumit, om SolmixBag op de markt te brengen voor droge betonmix. Beide organisaties hebben intensief samengewerkt gedurende het productontwikkelingsproces en zijn toegewijd om de hele bouwsector te ondersteunen bij het verminderen van afval.

Ferdinand Muck, International Key Account Manager bij Mondi, zegt: "We werken nauw samen met onze partners in de bouwmaterialenindustrie om afvalverwijdering en stofvorming te verminderen, wat zowel het milieu als de arbeiders ter plaatse ten goede komt. De lancering van SolmixBag met Baumit is een belangrijke stap om een ​​echt verschil te maken voor de duurzaamheid van de hele industrie."

Geen afval

Peter Weißmann, Hoofd R&D Droge Mortel bij de Baumit Group, zegt: "Door nauw samen te werken met Mondi hebben we deze zakken grondig kunnen testen en uitproberen, en binnenkort zullen de resultaten ten goede komen aan nieuwe productgroepen. De impact op duurzaamheid is enorm. Onze klanten op bouwplaatsen zijn dol op deze nieuwe technologie vanwege de vele voordelen - geen afval en verminderd stof zijn de belangrijkste. Het was een genoegen om met het team van Mondi samen te werken; hun expertise op het gebied

MNDPR254a

 

Artikel delen