Mondi lanceert duurzaam alternatief voor krimpfolie

mondi-karton-drankverpakking

Mondi lanceert duurzaam alternatief voor krimpfolie

Verpakkingsproducent Mondi heeft Hug&Hold gelanceerd. De recyclebare, op papier gebaseerde oplossing dient ter vervanging van plastic krimpfolie voor PET-flesbundelverpakkingen.

FMCG-merken, waaronder drankenproducenten, willen hun gebruik van onnodig plastic verminderen. Deze doelstellingen worden geëvenaard door de verwachtingen van de consument, waarbij wereldwijde consumenten op zoek zijn naar minder plastic bij de aankoop van een product. De nieuwe Hug&Hold-oplossing voldoet volgens Mondi aan de duurzaamheidsbehoeften van merken en hun klanten.
‘De evolutie van secundaire transportverpakkingen is precies wat de wereldwijde drankenindustrie nodig heeft als het naar de toekomst kijkt.'

Opbouw Hug&Hold

De Hug&Hold verpakkingslossing is geproduceerd van hernieuwbare en volledig recyclebare materialen, geschikt voor bestaande papierafvalstromen in Europa. Het bestaat uit twee elementen die zorgen voor veilig transport, evenals het stapelen van bundels drankflessen. Het eerste element is een sleeve, waarvoor de verpakkingsfabrikant patent heeft aangevraagd. De sleeve is gemaakt van 100% kraftpapier genaamd Advantage SpringPack Plus. Om de flessen bijeen te houden, wordt het papier om de flessen gewikkeld. De sleeve is bestand tegen voldoende gewicht om de flessen tijdens transport vast te houden en te stabiliseren. Het tweede element is een clip van golfkarton die om de hals van de flessen zit. Een optionele geïntegreerde handgreep betekent dat een bundel flessen gemakkelijk kan worden gedragen en vervoerd. Eenvoudige uitname van enkele flessen uit de verpakking door de consument of het winkelpersoneel draagt bij aan het gemak van het ontwerp, meent Mondi.
Hug&Hold is momenteel beschikbaar voor PET-flessen van 0,5 l tot 1,5 liter in bundels van zes of vier. 

Mondi_Advantage_SpringPack_Plus.1-1
Mondi: 'MF SpringPack Plus is het sterkste papier ter wereld, zoals bewezen door een Guinness World Record (2001, Zweedse editie). De sterkte van deze bruine MF-soort is aangetoond door een container van 4,2 ton op een enkele plaat te tillen. En in 2003 braken we onofficieel ons eigen record door een 9,8-tons locomotief op één plaat te parkeren en op te tillen.'

Samenwerking Krones

Het team werkte samen met Krones, actief in verpakkingsautomatiseringstechnologie. De machines van de Duitse onderneming regelen in een volledig geautomatiseerd proces het verpakken van Hug&Hold flessen. 

‘De evolutie van secundaire transportverpakkingen is precies wat de wereldwijde drankenindustrie nodig heeft als het naar de toekomst kijkt. Een duurzaam, functioneel en volledig geautomatiseerd alternatief voor plastic krimpfolie betekent dat merkeigenaren veilig kunnen overstappen op een recyclebare verpakkingsoplossing op basis van papier, zonder enig risico voor hun product of logistiek’, aldus Tarik Aniba, sales & marketing director Corrugated Solutions bij Mondi.

Artikel delen