Mondi lanceert FlexiBag Reinforced: een duurzame dierenvoedingzak

Mondi Group FlexiBag Reinforced Mera

Mondi lanceert FlexiBag Reinforced: een duurzame dierenvoedingzak

Mondi Group, wereldleider op het gebied van duurzame verpakkingen en papier, lanceert de nieuwste toevoeging aan zijn portfolio van duurzame, kant-en-klare plastic zakken: FlexiBag Reinforced: een reeks innovatieve, op mono-PE gebaseerde, recyclebare verpakkingsoplossingen met verbeterde mechanische eigenschappen. 

In-house productie

Het FlexiBag Reinforced-assortiment draagt bij aan een circulaire economie en is recyclebaar, waar inzamelingsfaciliteiten en recyclingsystemen voor PE-films aanwezig zijn. Mondi produceert de zakken in-house en maakt daarbij gebruik van de geïntegreerde waardeketen. De verpakkingsleverancier kan de oplossingen hierdoor kosteneffectiever afstemmen op de klantspecifieke behoeften.

Aanpasbaar barrièrebeschermingsniveau

Verbeterde mechanische eigenschappen maken de zak een optimalisatie van eerdere versies. Zo zijn een betere lekbestendigheid, stijfheid en sealbaarheid gegarandeerd. Bovendien is het barrièrebeschermingsniveau aanpasbaar. De zak biedt daardoor een gemiddelde tot hoge barrière tegen vet, zuurstof en vocht, tegelijkertijd blijft de inhoud vers. Om deze reden is FlexiBag Reinforced ideaal voor de dierenvoedingsindustrie.

‘Met FlexiBag Reinforced kunnen we recyclebare verpakkingen bieden, die onze klanten een concurrentievoordeel op de markt geven.’

Minder nieuwe kunststoffen

Mondi voldoet met FlexiBag Reinforced proactief aan de toekomstige wettelijke eisen. Aan het verpakkingsmateriaal kan een aangepast percentage post-consumer gerecyclede (PCR) inhoud worden toegevoegd (op basis van de massabalans). Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van het gebruik van nieuwe kunststoffen en bevordert de materiaalefficiëntie door materialen in circulatie te houden. ‘Met FlexiBag Reinforced kunnen we voor bepaalde structuren een oplossing bieden, die dicht in de buurt komt van de materiaalkosten van conventionele multimateriaal laminaten én recyclebare verpakkingen bieden die onze klanten een concurrentievoordeel op de markt geven’, vertelt Dirk Gabriel, Mondi COO Consumer Flexibles.

Tevreden klant

Mera, een Duitse producent van huisdiervoeding, introduceerde met succes FlexiBag Reinforced met een PCR-gehalte van 35% voor zijn verpakkingen van 10 kg veganistisch droog hondenvoer. Het implementatieproces verliep soepel, omdat de FlexiBag Reinforced geschikt was voor de bestaande machines van Mera. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat alles in de natuur met elkaar samenhangt. We hebben een passie voor dierenwelzijn - en een deel daarvan is onze toewijding aan duurzaamheid’, aldus Enes Tajic, inkoopmanager bij Mera. ‘De samenwerking met onze vertrouwde partner Mondi betekent dat we onze nieuwe hondenvoerproducten zo kunnen verpakken, dat we harmonie kunnen blijven creëren tussen onze harige vrienden en hun omgeving.’

Mondi FlexiBag Recyclable Mondi FlexiBag hybrid paper-based
Artikel delen