Mono PP dieptrekverpakking voor food en non-food producten

Etimex Primary Packaging introduceert de volledig recyclebare VISTAFORM HP-MONO PP folie.

Mono PP dieptrekverpakking voor food en non-food producten

Etimex Primary Packaging introduceert de volledig recyclebare VISTAFORM HP-MONO PP folie. De nieuwe folie voldoet volgens de fabrikant aan de hoogste eisen op het gebied van optimale productie, verwerking en houdbaarheid van het product.

Etimex heeft vooral de nadruk gelegd op het feit dat de duurzame VISTAFORM® High Performance PP Mono dieptrekfolie gelijke tred houden met toepassing met minder duurzame oplossingen. Met een filmdikte vanaf 250 μm kan het gewicht van een verpakking met de nieuwe Etimex folie met meer dan 30% worden verminderd in vergelijking met conventionele APET-films. En dat alles zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkbaarheid en efficiëntie op de machine, aldus de fabrikant.

Food verpakkingen

Door nieuwe folie te combineren met de Lamiseal afdekfolie ontstaat een volledig recyclebaar mono PP-barrièreconcept. Naast de volledige recycleerbaarheid kent de Etimex-oplossing ook goede afdichtingseigenschappen en peelabillity. Daardoor is deze verpakking geschikt voor gebruik in eiwitrijke toepassingen, zoals vlees, worst, kaas, of vis, maar ook voor andere voedingsproducten. Het minimaliseert bederf en verlengt de houdbaarheidsdatum.

Non-food verpakking

De PP mono dieptrekfolie kunnen echter ook gebruikt worden voor non-food artikelen, blisterverpakkingen voor technische producten, en medische toepassingen op het gebied van hete stoomsterilisatie. Er is een grote verscheidenheid aan mogelijkheden voor deze verpakking die snel en gemakkelijk is te verwerken en volledig recyclebaar is.

Artikel delen