Duurzame navulfles van Greiner Packaging

Duurzame navulfles van Greiner Packaging

Greiner Packaging heeft een innovatieve, milieuvriendelijke oplossing ontwikkeld die het gebruik van kunststoffen vermindert. De Trigger Refill Bottle kan worden gebruikt voor vloeistoffen in spuitflessen voor bijvoorbeeld huishoudelijke reinigingsproducten.

De nieuw ontwikkelde hervulbare fles kan voor meerdere navuldoses worden toegepast. De navulcyclus vermindert het plastic-gebruik met 85%, aldus de verpakkingsfabrikant. De flessen hebben een gespuitgiette fliptop-dop met geleidingsmondstuk. Aan de zijkant van de fles wordt met een doseer- en geïntegreerde niveau-indicator de inhoud aangegeven.


Greiner Packaging introduceert duurzame navulfles.

Lichtgewicht navulfles

De navulbare Trigger Refill Bottle van 200 ml is geproduceerd van HDPE-, PP- of PET-materiaal en weegt in zijn oorspronkelijke vorm ongeveer 16 gram. Het bevat 200 ml concentraat, dat later tien keer zijn vloeistofvolume produceert in vergelijking met vier conventionele spuitflessen.

Dosis aanpassen

Een dosis van 50 ml kan worden aangepast naar 30 of 40 ml door middel van een speciale klep en een geleidingsmondstuk dat volgens Greiner Packaging in alle standaard spuitflessen past. Het niet-verwijderbare, scharnierende klikdeksel is voorzien van een veiligheidsslot.

‘Het spreekt voor zich dat we vooral gericht waren op het verminderen van het materiaalgebruik toen we de nieuwe navulbare multidose spuitfles ontwikkelden. Elk jaar kan dit tot 1.000 ton plastic besparen, als we uitgaan van 20 miljoen standaard spuitflessen per jaar. Om duurzaam te zijn, moet hergebruik van een spuitfles en de navullingen ervan een nieuw normaal worden’, zegt Tõnu Kundla, international business development manager bij Greiner Packaging.


‘De Trigger Refill Bottle resulteert in 85% minder plastic-gebruik.’

Artikel delen