Nescafé vermindert plasticgebruik met navulzakje voor oploskoffie

Nescafé oploskoffie nieuwe navulverpakking

Nescafé vermindert plasticgebruik met navulzakje voor oploskoffie

Het eerste navulzakje voor oploskoffie in het Verenigd Koninkrijk is een feit. Nescafé introduceert een nieuwe verpakking die 60% minder plastic bevat én consumenten een betere prijskwaliteitverhouding biedt.

Navulzakje in de winkel recyclen

Nescafé introduceert in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe verpakking voor de oploskoffiesmaken Nescafé Gold Blend en Nescafé Original: een navulzakje dat in de winkel kan worden gerecycled. Daarmee wordt geld bespaard en de hoeveelheid verpakking verminderd. Het nieuwe, hersluitbare navulzakje van 150 gram is 97% lichter dan de traditionele glazen verpakking van 200 gram en bevat zo’n 60% minder plastic dan het deksel van het potje. Consumenten kunnen de lege verpakking in meer dan 5.000 winkels in het Verenigd Koninkrijk en via een inzamelprogramma in Ierland recyclen.

Verminderen van nieuwe kunststoffen

‘We weten dat liefhebbers van Nescafé zich meer zorgen maken over de duurzaamheidsclaims van de producten die ze consumeren. We zijn dan ook erg trots om onze nieuwe koffieverpakking te lanceren. Deze biedt onze fans dezelfde geweldige koffie en het iconische rijke aroma waar ze van houden, in kleinere verpakkingen én met een betere prijskwaliteitverhouding’, aldus Sophie Demoulin, Marketing Director Nescafé Soluble Coffee. De lancering maakt deel uit van Nescafés toezeggingen op het gebied van duurzaamheid van verpakkingen, waaronder het met eenderde verminderen van het gebruik van nieuwe kunststoffen tegen 2025.

Artikel delen