Nieuwe tesa-verpakkingstape draagt bij aan duurzaamheid

tesa-tape-verpakking-pet

Nieuwe tesa-verpakkingstape draagt bij aan duurzaamheid

Het wordt steeds belangrijker om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld om ons heen – voor tesa als bedrijf, voor de medewerkers en voor haar zakenpartners en klanten. Daarom breidt tesa haar assortiment verpakkingstapes uit met duurzame eigenschappen.

Vermindering van plastic

De nieuwe tesa 60412 heeft een acryl kleefmassa op waterbasis en 70% van het polyester (PET) drager. Deze is afkomstig van Post-Consumer Recycling (PCR). Gebruikte PET-producten, zoals flessen, worden gerecycled en omgevormd tot een nieuwe grondstof voor de duurzame tape, waardoor het verbruik van nieuw plastic wordt verminderd. 

Circulaire economie

tesa 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape ondersteunt ook de circulaire economie. Het kan samen met het karton in de betreffende papierrecyclingbak worden gedeponeerd zonder het papierrecyclingproces in gevaar te brengen en is gecertificeerd volgens INGEDE-methode 12 (100/100).

Kenmerken van tesa 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape

tesa wilde een duurzamere oplossing bieden voor klanten die afhankelijk zijn van folieverpakkingstapes, bijvoorbeeld polyvinylchloride (PVC), en ontwikkelde de nieuwe tesa 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape als de tweede tape in haar duurzamere verpakkingstape-assortiment naast tesa 60400 Bio & Strong.

Verpakkingstoepassingen tot 30 kg

Voor lichte en middelzware verpakkingstoepassingen tot 30 kg is tesa 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape de ideale oplossing. Het heeft een sterke, slijtvaste drager en een zeer consistente drukgevoelige acrylkleefstof, een materiaalcombinatie die een uitstekende hechting op gerecycled karton en geluidsarm afwikkelen garandeert.

Hoge treksterkte

tesa 60412 – Gerecyclede PET-verpakkingstape is geschikt voor handmatige en automatische dispensers. Het heeft een hoge treksterkte en presteert op hetzelfde niveau als PVC-tapes van orbiaxiaal georiënteerd polypropyleen (BOPP). Bovendien is de tape uitstekende bedrukbaar met alle soorten inktsystemen.

Meer informatie?

Heeft u een vraag? Wilt u de producten graag testen? Neem contact op met tesa door dit formulier in te vullen.

Artikel delen