‘100% composteerbare etiketten, minder afval en focus op circulariteit’

‘100% composteerbare etiketten, minder afval en focus op circulariteit’

Als gevestigde naam op de internationale markt voor etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen biedt Optimum Group een breed scala producten aan. De groep streeft naar zoveel mogelijk milieuvriendelijke verpakkingen met haar duurzame productportfolio Optimum Green.

Dit is een artikel van onze partner Optimum Groep.

Strategisch partnerschap Bio4Life en Optimum Group

Bio4Life, producent van gecertificeerd composteerbare zelfklevende materialen is strategisch partner van Optimum Group, een veelzijdige groep drukkerijen gespecialiseerd op het gebied van hoofdzakelijk UV Flexo rotatiedruk en digitaal drukwerk. Bio4Life levert gecertificeerde materialen aan Optimum Group. Optimum Group is voor Bio4Life de exclusieve leverancier van composteerbare etiketten.

Verregaande samenwerking

Bio4Life ondersteunt Optimum Group bij het verkrijgen van (co)certificaten. De door Bio4life opgebouwde ervaring en behaalde certificeringen vormen samen met de expertise en veelzijdigheid van Optimum Group de basis voor verdere ontwikkelingen van innovatieve duurzame toepassingen. Door deze samenwerking is de positie van Optimum Group op het gebied van biologisch afbreekbare etiketproducten verstevigd en krijgt Bio4Life toegang tot een veelzijdig machinepark.

Optimum Group, uw leverancier van composteerbare etiketten

Optimum Group is leverancier van 100% duurzame verpakkingsoplossingen en produceert composteerbare etiketten gemaakt van hernieuwbare bronnen en grondstoffen. Composteerbare etiketten bestaan uit verschillende milieuvriendelijke grondstoffen voorzien van een biologisch water dragende lijm en worden bedrukt met een milieuvriendelijke- en voedselveilige inkt.

Composteerbare etiketten zijn bij uitstek het bewijs dat jouw organisatie zich inzet voor het milieu. Bij deze kwestie is Optimum Group jouw ideale partner! Draag bij aan het verminderen van de afvalstroom met de 100% composteerbare etiketten van Optimum Group.Frankrijk verbiedt plastic verpakkingen voor groenten en fruit vanaf 2022

Exporteert u groenten en fruit naar Frankrijk? Of verkoopt u groenten en fruit in Frankrijk? Dan zullen uw productverpakkingen moeten voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving.

Vanaf 1 januari 2022 verbiedt Frankrijk de verkoop van verse groenten en fruit die verpakt zijn in plastic evenals het gebruik van kunststof stickers op afzonderlijke stukken groenten en fruit. Het verbod wordt ingevoerd met als doel het gebruik van plastic te reduceren. Zelfklevende oplossingen, bestaande uit composteerbaar materiaal blijven toegestaan.

Lees meer over de composteerbare etiketten van Optimum Group en laat je adviseren

Optimum Group helpt graag bij de samenstelling van het ideale composteerbare etiket voor uw product. Wilt u composteerbare etiketten voor uw producten? Lees meer via onderstaande button.

Lees meer

Artikel delen