Bekijk LEAF van GKS Packaging op Empack

Bekijk LEAF van GKS Packaging op Empack

LEAF is een verpakkingsmachine om papieren zakken te maken. LEAF is de eerste verticale vorm-, vul- en sluitmachine die puur ontworpen is om de beste resultaten te behalen bij het produceren van papieren zakken uit materiaal dat 100% recyclebaar en 100% composteerbaar is. Te zien op 8 en 9 september tijdens de Empack in Den Bosch.

Ivo Geukes, eigenaar van GKS Packaging vertelt: ‘Wij zagen de noodzaak om een ​​speciale machine te ontwikkelen.’ GKS heeft niet zomaar een bestaande machine aangepast om "acceptabele" resultaten te bereiken uit compromissen. In plaats daarvan is een speciale machine ontwikkeld om de beste resultaten met papier te garanderen. Het GKS-engineerings team heeft basisfuncties van de machine geheel opnieuw ontwikkeld, daarbij heel even vergetend dat plastic zelfs bestaat. Met deze gedachte zijn maximale prestaties van alle machine-functies bereikt. Het resultaat is het maken van een seal onder zeer hoge druk, stabiel papiertransport, perfect vormen en het optimaal vouwen van de zak.

LEAF

LEAF is geheel opnieuw ontworpen om te doen wat hij moet doen, perfecte zakken produceren met papier, zonder compromissen. Niet alleen is de machine speciaal ontworpen voor papier, ook is rekening gehouden met de CO2-footprint en het milieu. Het filmrol frame is volledig gemaakt van gerecycled oceaanplastic, waardoor plastic afval wordt beperkt. De complete machine is verder opgebouwd uit recyclebare materialen.

De verpakkingsmachine werkt met alle papiermaterialen die zijn gecoat met een minimale sealcoating op het seal vlak. Er kan ook recyclebaar en composteerbaar gaas verwerkt worden dat in-line kan worden ingebracht en geseald achter een venster in de verpakking. De perfecte afgedichte en gevormde zak, met relatief dik papier, wordt gegarandeerd dankzij een speciaal ontworpen formaatset in combinatie met extreem hoge sealdruk.

LEAF is de eerste vffs-machine met iPad-interfaces aan beide zijden van de machine, die gemakkelijke toegang en wereldwijde beschikbaarheid bieden tegen lage kosten.

Open modulair ontwerp

De machine heeft een open modulair ontwerp waarbij de meest gebruikelijke en gewenste opties standaard op de machine aanwezig zijn. Bijvoorbeeld: handgreep, blokbodem, gaas materiaal invoegen, papier snij- en aanplaktafel voor snelle papierrol wissel en automatische zijdelingse papierverstelling.

Bron: GKS Packaging

Artikel delen