Biofood Diervoeding in een duurzaam jasje

Biofood Diervoeding in een duurzaam jasje

Biofood Diervoeding heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het Friese bedrijf is in september 1989 gestart met als grondslag “respect voor dier, natuur en milieu” en heeft haar verpakkingen hierop aangepast.

Biofood Diervoeding levert natuurlijke en biologische producten voor hond en kat. Steeds meer mensen met deze huisdieren kiezen vanwege een toenemende bewustwording voor dier en milieu voor natuurlijke en biologische producten. Voor de diervoederfabrikant was het een “natuurlijke” stap om met haar producten over te stappen naar duurzame, recyclebare no waste verpakkingen.

Biofood Diervoeding verpakkingen

De nieuwe verpakkingen worden geproduceerd van gerecycled mono-materiaal die na gebruik kunnen worden ingezameld bij het blik-, plastic en/of papierafval.


Assortiment recyclebare verpakkingen

‘Onze nieuwe vouwkarton verpakkingen voor bonbons en tabletten zijn FSC-gecertificeerd en kunnen voor recycling gewoon bij het oud papier’, stelt Wim Huizinga, productmanager bij Biofood Diervoeding.

LDPE-folies

Veel petfood zakken bestaan uit ofwel meerdere soorten plastic of lijken geheel van papier, maar bevatten plastic vanwege de vetbarrière. Ook hiervoor wilde het bedrijf een duurzame, recyclebare variant voor haar kunststof petfoodzakken.

‘Dat hebben wij gevonden in LDPE’, meent Huizinga. ‘LDPE folie is goed te hergebruiken als kunststof, omdat het een oliehoudend materiaal is, wat uitstekend is te recyclen.


Petfood droogvoeding in LDPE-zakken

Na inzameling en sortering van de LDPE folies door de afvalverwerkers, worden ze gewassen en gemalen, waarna er uiteindelijk een granulaat overblijft voor de kunststofindustrie. Wij zijn in Europe één van de weinige met recyclebare petfood zakken voor droogvoeding en in de Benelux de enige.’

Artikel delen