Clever maakt milieu impact inzichtelijk

Clever maakt milieu impact inzichtelijk

[[PROMOTIONEEL]]

Clever focust op het thema duurzaamheid. In drie stappen kunnen klanten de milieu impact fors verlagen. Op Empack 2021, vorige week in Den Bosch, werd dat uitgedragen met een rekenvoorbeeld.


De eerste stap die met het portfolio van Clever kan worden gezet is de elektrische applicator waardoor niet met lucht hoeft te worden gewerkt, wat een energiebesparing oplevert. De volgende stap is een printer die linerless labels kan verwerken. Een van de mensen van Clever had op Empack een rekenvoorbeeld. Per dag worden in Nederland 1,5 miljoen pakjes verzonden. Dat betekent 1,5 miljoenetiketten van 100x150 mm en dat bespaart 225 km liner per dag, als er linerless labels worden gebruikt.

De derde stap is toepassing van bio-afbreekbare inkt met rechtstreekse bedrukking op het pakje. Dat verdubbelt de besparing tot 450 kilometer rugpapier per dag

Op de stand van Clever introduceerde Markprint bioafbreekbare inkt. Charles Vrolijk van Markprint: 'Wij leveren de inkt, die met onze printkoppen rechtstreeks op de drager wordt aangebracht. Dat levert grote milieuwinst op.' Markprint wordt in Nederland vertegenwoordigd door Clever CPL.

www.clever-cpl.nl

www.markprint.nl

Artikel delen