Duurzame 5-liter verpakking voor Spa Reine

Duurzame 5-liter verpakking voor Spa Reine

Een samenwerking tussen Spadel en DS Smith heeft geresulteerd in een nieuwe drankverpakking. De achthoekige Eco Pack doos bestaat uit karton en een flexibele plastic binnenzak met een inhoud van 5 liter. Door praktisch gebruik van materialen is 65% minder plastic mogelijk (gemiddelde plasticreductie ((in g/l)) in vergelijking met de SPA Reine 6x1l en 6x1,5l verpakkingen) en verlengt het de houdbaarheid van het water.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Schrijf u hier in voor de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief.

DS Smith heeft Spadel in dit verpakkingsproces ondersteund met behulp van hun PackRight-aanpak. Dit is een ontwikkelingsproces in vier stappen: Er wordt gestart met het verkrijgen van inzichten, en vervolgens met het ontwikkelen, testen en implementeren van de verpakking. DS Smiths Supply Cycle Thinking heeft Spadel bij elke fase geholpen om specifieke behoeften te identificeren en zo hun 5l Spa Reine Eco Pack te verbeteren.

Recyclebare Spa-verpakking


DS Smith en Spadel lanceren innovatieve, recyclebare 5-liter verpakking.
DS Smith en Spadel lanceren een innovatieve, recyclebare 5-liter verpakking.

De drankverpakking is gemaakt van ongebleekt en ongecoat karton om de hoeveelheid gebruikte vezels te minimaliseren. Waar kleur aan het karton is toegevoegd, zijn inkten op waterbasis toegepast. Het achthoekige ontwerp zorgt voor het eenvoudig, veilig en efficiënt tot 6 niveaus hoog stapelen van de Eco Packs zonder dat er extra pallets nodig zijn binnen de toeleveringsketen. Zowel het karton, de plastic zak aan de binnenkant en de tapmaterialen zijn zo ontworpen dat consumenten de verpakking na gebruik kunnen scheiden en recyclen, claimt de verpakkingsfabrikant.

Artikel delen