Duurzame wapenfeiten van DS Smith

Duurzame wapenfeiten van DS Smith

DS Smith heeft een duurzaamheidsverslag gepubliceerd waarin het bedrijf bekend maakt dat het zeven van zijn belangrijkste duurzaamheidsmijlpalen heeft gehaald - waaronder het halen van doelstellingen op het gebied van de circulaire economie, bosbeheer, maatschappelijke betrokkenheid en watermanagement.


DS Smith
Projecten voor de lokale gemeenschap zijn onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van DS Smith

Het duurzaamheidsverslag 2021 van het FTSE100-bedrijf onthulde dat het in het afgelopen jaar alle 700 ontwerpers heeft opgeleid op het gebied van de circulaire economie - waardoor ze Circular Design Principles konden inbouwen in honderdduizenden verpakkingsontwerpen voor klanten.

Alle bossen van het bedrijf hebben een certificering voor bosbeheer gekregen en het bedrijf behield de certificering van de Forest Stewardship Council (FSC) voor al zijn locaties, waarmee het voldeed aan de hoogste normen voor duurzame bosbouw op de markt.

Steun voor lokale gemeenschap

Elke vestiging van DS Smith met meer dan 50 werknemers was betrokken bij een activiteitenprogramma om de lokale gemeenschap te steunen, terwijl plannen om watergebruik te verminderen, te hergebruiken en te recycleren, werden uitgevoerd op 25 van de vestigingen van de onderneming met een risico op waterstress.

Uit het rapport blijkt dat het bedrijf zijn doelstelling heeft gehaald om 100% gerecycled of chain of custody gecertificeerd papier in te kopen en dat het ervoor heeft gezorgd dat alle locaties die 90% van het energieverbruik voor hun rekening nemen, ISO 50001-gecertificeerd zijn. Deze wereldwijd erkende norm maakt een gecoördineerde aanpak mogelijk om de vooruitgang te toetsen aan de doelstellingen.

Het duurzaamheidsverslag 2021 is de eerste voortgangsupdate van de onderneming sinds de lancering van haar duurzaamheidsstrategie Now and Next in september 2021. Uit het verslag blijkt ook dat DS Smith koolstofemissies verminderde met 23% per ton productie in vergelijking met 2015 en met 4% per ton productie in vergelijking met vorig jaar – ter ondersteuning van de doelstelling van de onderneming om tegen 2050 een netto-uitstoot van nul te bereiken.


DS Smith
Lebanon, Indiana plant DS Smith

Andere wapenfeiten:

DS Smith installeerde 36.672 LED-lampen op 96 locaties over de hele wereld, waardoor ongeveer 14.000 ton CO2 per jaar wordt bespaard - nog eens negen locaties worden onderzocht, waardoor het aantal LED-lampen tot ongeveer 40.000 zou kunnen stijgen.

Het bedrijf lanceerde het afgelopen jaar 57 biodiversiteitsprojecten in lokale gemeenschappen en nog eens 47 biodiversiteitsprojecten zijn in behandeling, van bloemenweiden en gemeenschapstuinen tot insectenhotels en vijvers, waardoor het op schema ligt om tegen 2025 100 projecten in heel Europa en Noord-Amerika te bereiken.

DS Smith behaalde een 'AA' MSCI-score, vergeleken met 'A' vorig jaar, gemeten door externe ESG-ratingbureaus - het hoogste cijfer van alle branchegenoten - en kreeg ook een 'A-' in Circulytics, het meest uitgebreide meetinstrument voor prestaties in de circulaire economie, zoals ontwikkeld door de Ellen MacArthur Foundation, vergeleken met een 'B+' vorig jaar.

Vooruitgang

Wouter van Tol, Head of Sustainability, Community and Government Affairs van DS Smith : "Ons Duurzaamheidsverslag 2021 geeft een belangrijke update van onze vooruitgang bij het bereiken van onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen in het afgelopen jaar. Ik ben blij dat we een aantal van onze belangrijkste doelstellingen hebben gehaald, waaronder die voor bosbeheer, maatschappelijke betrokkenheid en het trainen van onze ontwerpers op het gebied van de circulaire economie. Door verpakkingen opnieuw te definiëren en duurzaamheid centraal te stellen bij alles wat we doen, kunnen we onze impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd innovatieve ontwerpoplossingen creëren die voldoen aan de behoeften van onze klanten."

Artikel delen