Heinz en Tesco ontwikkelen gerecyclede Snap Pots verpakking

Heinz en Tesco ontwikkelen gerecyclede Snap Pots verpakking

Heinz en de Britse supermarkt Tesco werken samen met de verpakkingsexperts Plastic Energy, Sabic en Berry Globa om gerecycled plastic voor Heinz Beanz Snap Pots te ontwikkelen en te testen.

De basis van het recyclaat bestaat uit flexibele plastic verpakkingen die zijn ingezameld bij Tesco-winkels. Hier wordt weer gecertificeerd circulair polypropyleen (PP) van gemaakt uit SABIC's TRUCIRCLE-portfolio. Dit is geschikt voor de magnetronbestendige Heinz Beanz Snap Pots verpakking. Er zit momenteel 39% gerecycled plastic in de verpakking.
‘De transformatie van de industrie naar een circulaire economie vereist innovatie en intensieve samenwerking in de hele waardeketen’, meent Sabic.

Inzameling

Consumenten worden aangemoedigd om plastic verpakkingen in te leveren bij inzamelpunten in Tesco-winkels. Een deel van deze ingezamelde plastic verpakkingen wordt via een thermisch anaëroob conversieproces omgezet in gerecyclede oliën, TACOIL genaamd. SABIC gebruikt deze olie om gecertificeerd circulair polypropyleen te produceren van dezelfde kwaliteit als virgin resin.
Met deze polymeerpellets vervaardigt verpakkingsproducent Berry Global vervolgens de nieuwe Beanz Snap Pots verpakking en stuurt ze naar Heinz voor het afvullen. Na gebruik kunnen de lege potten en sleeves weer worden ingeleverd bij de inzamelpunten van de supermarkten.

Certificering

Het ISCC, een wereldwijd certificeringssysteem voor duurzaamheid, heeft het gerecyclede plastic dat in de potten wordt gebruikt, gecertificeerd.
De samenwerkende bedrijven hopen dat hun project een voorbeeld is voor de hele sector en dat er meer wordt gedaan om het gebrek aan recycling van kunststoffen in het VK.


Heinz Beanz Snap Pots zijn gemaakt van 39 procent zacht gerecycled plastic dat is ingezameld bij Tesco-klanten.

Artikel delen