Sabic: duurzame verpakking voor Melitta thee

Sabic: duurzame verpakking voor Melitta thee

Melitta Single Portions, onderdeel van de Melitta Group, heeft onlangs een nieuw theemerk gelanceerd genaamd Avoury.  Met de Trucircle verpakkingsoplossingen van Sabic is voor dit nieuwe merk biologische theecapsules een verpakking gecreëerd geproduceerd van gecertificeerd circulair polypropyleen (PP) dat grondstoffen toepast van gebruikt plastic.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De Trucircle-oplossing voor gecertificeerd circulair PP Qrystal copolymeer van Sabic die voor deze nieuwe recyclebare verpakking is gebruikt, draagt bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie. Het doorzichtige ontwerp behoudt de kwaliteit van de theebladeren en voldoet aan de voedselveiligheidsvoorschriften die vereist zijn voor food- en drankproducten, stelt de producent.

Sabic ontwikkelt biologische theecapsule-verpakking voor Avoury van Melitta Single Portions

Holger Feldmann, ceo bij Melitta Single Portions: ‘We willen natuurlijk zorgen voor een uitzonderlijke thee-ervaring en we willen bewijzen dat het mogelijk is om middelen op verantwoorde wijze te gebruiken. Met de theecapsules van Avoury kunnen we beide aantonen.’

Inzet Sabic naar duurzame oplossingen

Met de Trucircle-portfolio is de onderneming naar eigen zeggen op weg naar het sluiten van de cirkel en het creëren van een circulaire economie voor kunststoffen.

‘Avoury theecapsules zijn een goed voorbeeld van de eerste theecapsules die met behulp van onze Trucircle circulaire oplossingen zijn geproduceerd. Wij zetten ons in voor het leveren van duurzame oplossingen en we zijn dichter bij dan ooit bij het sluiten van de kringloop voor gebruikt plastic’, stelt Mark Vester, circular economy leader bij Sabic.

Artikel delen