Uitgebreide verpakkingsoplossingen van Walki Plastiroll

Uitgebreide verpakkingsoplossingen van Walki Plastiroll

Met meer dan 30 jaar ervaring in biologisch afbreekbare en composteerbare producten is Walki Plastiroll een zeer bekende aanbieder in deze markt. De folie die in de fabriek in Finland geproduceerd wordt, dient als basis voor de alom bekende afvalzakken voor het inzamelen van organisch keuken- en tuinafval. Deze afvalzakken zijn verkrijgbaar onder het eigen merk Bioska, maar ook steeds meer onder Private Label.


Walki Plastiroll: ‘Bioska-afvalzakken geproduceerd van biologisch afbreekbare en composteerbare folie.’
Walki Plastiroll: ‘Bioska-zakken geproduceerd van biologisch afbreekbare en composteerbare folie.’

Daarnaast wordt deze folie ook gebruikt als biologisch afbreekbaar en composteerbaar verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld het duurzaam verpakken van verse groenten, zoals aardappelen, wortelen en gesneden groente.

Folie met verbeterde barrière-eigenschappen


De nieuw ontwikkelde Lamibel®MDO-PE folie van Walki Plastiroll is een verpakkingsmateriaal met hogere barrière-eigenschappen.

Met de overname van Plasbel eerder dit jaar is het echter ook mogelijk om verpakkingsmateriaal waarbij hogere barrière-eigenschappen vereist zijn te produceren en te leveren. Dit gebeurt in de fabriek in Spanje. Een mooi voorbeeld is de nieuw ontwikkelde Lamibel®MDO-PE folie. Deze folie heeft vergelijkbare eigenschappen als een PP-PE of een PET-PE folie, zoals een goede transparantie en stevigheid. De Lamibel®MDO-PE oplossing maakt het mogelijk om een complexe folie te maken op basis van PE, die volledig te recyclen is en van een mono-materiaal gemaakt is. Dit mono-materiaal draagt bij aan een duurzame en circulaire samenleving waarin al het materiaal hergebruikt en gerecycled kan worden en is daarmee een ideaal alternatief voor folie met een PET- of OPP-structuur.

De folie wordt onder andere toegepast voor diepgevroren producten waarbij als toevoeging een laser-perforatie in de folie aangebracht kan worden waardoor deze ook direct in de magnetron gebruikt kan worden.


De nieuwe Lamibel®MDO-PE folie met laser-perforatie wordt onder andere toegepast voor diepgevroren producten die vervolgens direct in de magnetron kan worden gebruikt.
De nieuwe Lamibel®MDO-PE folie met laser-perforatie wordt onder andere toegepast voor diepgevroren producten die vervolgens direct in de magnetron kan worden gebruikt.

Door het toevoegen van een zeer dunne extra lamineerlaag, zoals EVOH, kunnen de barrière-eigenschappen van de Lamibel®MDO-PE folie zelfs nog verder verbeterd worden waarbij het materiaal nog steeds als mono-materiaal te recyclen is.

Grote interesse op FachPack 2021

Deze nieuwe ontwikkeling mocht al op veel interesse rekenen tijdens de recente FachPack beurs in september in Duitsland en ook na de beurs is de interesse groot.

De missie van Walki

Zowel deze nieuwe Lamibel®MDO-PE folie als de bekende biologisch afbreekbare en composteerbare afvalzakken, boodschappentassen en verpakkingsfolie passen zeer goed in de missie van Walki, “accelerate the world’s transition into a zero waste future in packaging”.

Binnen de Flexible Packaging divisie van het bedrijf zijn er daarnaast nog veel andere interessante oplossingen voor retailers, verpakkingsbedrijven en fabrikanten om een bijdrage te leveren aan de missie van Walki en zodoende actief mee te werken aan een duurzame samenleving en het tegengaan van de klimaatverandering.

Artikel delen