Van foliewikkel naar papierwikkel

Van foliewikkel naar papierwikkel

Het nieuwe verpakkingsalternatief van KHS, waarbij drankblikjes in papier in plaats van folie wordt gewikkeld, kan ook achteraf op bestaande Innopack-machines van de in Dortmund gevestigde systeemleverancier worden geïnstalleerd. Klanten kunnen kiezen voor meer flexibiliteit door keuze tussen folie- of papieren verpakking – of volledig overstappen op papier.

Combinatiemachine

Sinds 2020 biedt KHS voor haar verpakkingsmachines de mogelijkheid om drankblikjes in papier te wikkelen. Om klanten de grootst mogelijke flexibiliteit te bieden, werd de nieuwe functie geïntegreerd in een combinatiemachine: Of het nu gaat om wraparound, tray of pad, met of zonder foliewikkel of in papier gewikkeld – de nieuwe lijnoplossing kan een grote verscheidenheid aan secundaire verpakkingen verwerken.


Papier is misschien nog betrekkelijk nieuw als verpakkingsmateriaal op de drankenmarkt. Als alternatief voor met name plastic folie trekt het materiaal bij bottelaars echter steeds meer belangstelling. De papierwikkel komt tegemoet aan de wens van consumenten naar milieuvriendelijke alternatieven in verpakkingsmateriaal. Omdat echter niet elke drankenfabrikant een volledig nieuwe machine wil installeren, is de optie papierwikkel nu ook beschikbaar als onderdeel van een ombouw. Hierdoor is het mogelijk om met bestaande Innopack-verpakkingsmachines snel en eenvoudig in te spelen op marketingtrends en consumentenwensen.Vervanging of uitbreiding

Voor het achteraf inbouwen biedt KHS twee alternatieven: Als de papierwikkel het eerdere gebruik van krimpfolie als secundaire verpakking permanent moet vervangen, hoeven er slechts twee modules te worden vervangen en kan de lay-out van de machine vrijwel ongewijzigd blijven. De wikkelmodule voor de eerdere folieverwerking wordt hierbij vervangen door de verder ontwikkelde module die papier kan verwerken. Verder wordt de krimptunnel vervangen door een module die het papier vouwt en lijmt.

Drankenproducenten die niet willen afzien van flexibiliteit op het gebied van secundaire verpakking kunnen de nieuwe KHS verpakkingsoplossing achteraf inbouwen als extra optie voor hun bestaande machine.

Artikel delen