Vijf voordelen van wrap-around verpakkingen

Vijf voordelen van wrap-around verpakkingen

Wrap-around dozen zijn ontworpen om producten te verpakken op hogesnelheidsverpakkingslijnen. Ze resulteren in een strakkere productverpakking dan mogelijk is bij een standaard Amerikaanse vouwdoos. De wrap-arounds zijn meestal van golfkarton of van massief karton gemaakt en worden zodanig ontworpen dat er maximaal rendement wordt bereikt. Machineproducent BluePrint Automation zet vijf voordelen van wrap-around dozen op een rij.

De wrap-around doos is een effectieve manier om producten te verpakken. Deze verpakking beschermt producten goed tijdens transport. Het voorkomt breuk of schade tijdens de handling in het magazijn en het vervoer in vrachtwagens.
Daarnaast verzegelt een wrap-around doos de inhoud. De verpakking is zodanig afgesloten dat consumenten de doos niet kunnen openen zonder deze zichtbaar te beschadigen. Het is ook een voordelige verpakking. Door de hoge snelheid van verpakken en minimaal materiaal gebruik blijft de kostprijs laag.
Tot slot, de wrap-around doos is leverbaar in allerlei afmetingen en is milieuvriendelijker dan een kunststof krimpfolie verpakkingen.


De verschillende verpakkingsvormen die verwerkt kunnen worden op een wraparound verpakkingsmachine
1 Wraparound-doos (Fefco 0406), 2 Wraparound-doos, SRP-doos met displayfunctie (met perforatie), 3 Open doos en tray, 4 Stapeltray (met gevouwen gelijmde hoeken en/of gevouwen, voorrand), 5 RSC-doos (Fefco 0201), sideload 6 Open doos of tray in combinatie met U-deksel, 7 Deksel aan buitenzijde (gelijmd of niet).

Advies BluePrint Automation

Bedrijven die advies willen over de wrap-around verpakkingswijze, kunnen contact opnemen met BluePrint Automation uit Woerden. Dit bedrijf heeft ruim 40 jaar ervaring op het gebied van case packers en wrap-around machines. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert casepackers en traypacking-oplossingen voor flexibele en andere moeilijk hanteerbare primaire verpakkingen zoals doypacks, pillow bags en vierzijdig gesealde zakken.

Lees hier het complete artikel

Artikel delen