Opem toont koffieverpakkingen van mono-materiaal op interpack

De Italiaanse machinebouwer Opem toonde op interpack wateroplosbare Senseo pads.

Opem toont koffieverpakkingen van mono-materiaal op interpack

De Italiaanse machinebouwer Opem toonde op interpack verschillende machines voor het verpakken van koffie met mono-materialen. 

De Arabella bijvoorbeeld, is een hoogwaardige vacuümverpakkingsmachine. Het systeem maakt eenvoudige en snelle formaatwisselingen mogelijk. Op de beurs stond de nieuwste uitvoering waarvan de snelheid is verhoogd van 30 naar 40 verpakkingen per minuut. Daarnaast was de beursmachine uitgevoerd met mono-materiaal van Gerosa. Een tweelaags PP met hoge barrière Alox coating. 
‘Het voordeel van dit verticale Opem-concept is dat de zakjes vanaf de vulbuis worden gevormd’, zegt Wilbert van de Corput. ‘Bij de horizontale systemen heeft de verpakking een zekere dead fold nodig om zijn vorm te behouden. Dat krijgen die verpakkingen door aluminium. Het gebruik van monomaterialen is daar dus lastig. Bij ons systeem niet.’

Opem folie

Wateroplosbare Senseo-pads

De Kika/s was een andere blikvanger. Dit is de kleinste Senseo-pad machine van Opem. Hij was op de beurs uitgerust met wateroplosbare folie. Deze oplosbare pads zouden bijvoorbeeld interessant zijn voor plantenvoeding of oplosbare badzeep.

Opem, inzetje bij koffiepads-1

Papieren Nespresso pads

Tot slot de Argo 200. Een Nespresso Pro afvulmachine die de koffie verpakt in papieren pads met hoge barrière. ‘Er zit twee jaar ontwikkeling in’, zegt Van de Corput. ‘Het thermoformen van papier en de barrière behouden is niet eenvoudig. Hier zijn we van volledig aluminium overgestapt naar 95% papier en een barrièrelaag.’

Opem koffiepads

Speciaalmachines voor koffie

Duurzaamheid, innovatie, verpakkingen en op maat gemaakte oplossingen zijn de doelen van de Opem Group. Het bedrijf bouwt verpakkingsmachines op maat. Opem is gespecialiseerd in koffieverpakkingsmachines, maar bouwt ook machines voor het doseren en verpakken van wafels, koekjes, chocolaatjes en poeders. Dit kan in hartvormige pods, zakjes, capsules in pods of hersluitbare zakjes.

Machines die zijn ontworpen om te voldoen aan alle behoeften van de op maat gemaakte verpakkingsindustrie, met bijzondere verwijzing naar de wereld van koffie, waarvoor het in Parma gevestigde bedrijf verschillende machineseries heeft ontwikkeld.

Artikel delen