Paardekooper introduceert slim plastic inzamelsysteem

Paardekooper introduceert slim plastic inzamelsysteem

Paardekooper introduceert slim plastic inzamelsysteem

Paardekooper lanceert Recyclution, een slim recyclingroces voor plastic. Met dit nieuwe systeem wordt plastic afval kosteloos ingezameld, gerecycled en verwerkt tot nieuwe producten die vervolgens weer terugkomen bij de klant. 

 

Een soortgelijke oplossing wordt door het verpakkingsbedrijf ook al ingezet binnen de sierteeltsector, waar folieafval bij bloemenveilingen wordt verzameld en verwerkt tot nieuwe bloemenhoezen. Nieuw is de inzet van de inzamelingsoplossing bij groothandels (onder andere facilitaire groothandel, verpakkingsgroothandel en technische groothandel).

Paardekooper lanceert recyclingproces Recyclution

‘Plastic bedrijfsafval is bij ons geld waard'

Geld voor plastic afval

Ook nieuw is het feit dat klanten met dit systeem niet meer hoeven te betalen voor hun plastic bedrijfsafval, maar er juist geld voor krijgen. Dit in combinatie met de productie van nieuwe producten is volgens Erwin Bouwman, key accountmanager bij Paardekooper, uniek.
‘Plastic bedrijfsafval is bij ons geld waard. We gebruiken het afval voor het produceren van nieuwe producten die de klant bij ons afneemt.’

Circulair verpakken

Recylution werkt volgens Bouwman heel eenvoudig en dat is volgens hem een voorwaarde om circulair verpakken te laten slagen.
‘We bieden klanten een laagdrempelig en werkbaar recyclingproces. Klanten verzamelen hun plastic bedrijfsafval, waaronder folies en plastic hoezen, in onze speciaal ontwikkelde CircularBag. Wij halen dit op, het recyclingbedrijf maakt er nieuwe grondstof van, die wij vervolgens weer gebruiken voor nieuwe producten, zoals onze PowerSterko-afvalzakken en CircularBags.’ 

Paardekooper lanceert recyclingproces Recyclution

Dit proces wordt ook uitgelegd in onderstaande video. Gefaseerde uitrol 

Het belang van een eenvoudig en toegankelijk proces is voor Paardekooper ook een reden om zich in eerste instantie te richten op bedrijven met een distributiecentrum waar veel plastic bedrijfsafval is, bijvoorbeeld door het gebruik van wikkelfolie. Er wordt ook gekeken naar toepassingen in andere branches, maar omdat het een nieuw werkproces betreft, kiest het bedrijf er voor om de stromen langzaam op te bouwen. 

Artikel delen