Papieren verpakkingen voor diepvriesproducten

Papieren verpakkingen voor diepvriesproducten

Ahlstrom en The Paper People introduceren papieren verpakkingen voor diepvriesvoedseltoepassingen. De bedrijven willen met deze gecertificeerd recyclebare zakken de op fossiele brandstoffen gebaseerde plastic verpakkingen vervangen.

Door de technologie van The Paper People te combineren met het eigen FluoroFree-barrièrepapier van Ahlstrom, kan de lijn plastic verpakkingen vervangen en tegelijkertijd de noodzakelijke vetbestendigheid bieden aan verpakte levensmiddelen.

Het concept is ook verkrijgbaar met de door de FDA goedgekeurde Paperlock G-technologie van The Paper People. Dit is een sealmateriaal met een vetbarrière die rechtstreeks in contact mag komen met voedsel. De verpakkingen zijns geschikt voor voedselproducten zoals friet, aardappels, uienringen en pizzabroodjes.

 

Machine verwerkbaarheid

‘De nieuwe verpakking is ontworpen voor gebruik op bestaande verpakkingsapparatuur, waaronder verticale vorm-, vul- en sluitmachines voor de productie van stazakken’, legt Neil Bretl, president van The Paper People, uit. ‘Het matertiaal kan ook worden gebruikt in flowwrap- en bundelwikkeltoepassingen. En de verpakkingen kunnen worden voorzien van een composteerbare zipsluiting.’

‘Onze BoundlessBarriers-technologieën helpen onze klanten duurzame verpakkingen te realiseren’, aldus Mark Ushpol van de Food & Consumer Packaging Division van Ahlstrom. ‘Inbegrepen in dit portfolio van barrièrereeksen is onze PFAS-vrije FluoroFree-technologie voor vetbestendigheid.

 

 

 

 

Artikel delen