PVC-vrije rekfolie voor voedingsmiddelen

Aubier-Colard: pvc-vrije, polyolefine rekfolie voor voedingsmiddelen

PVC-vrije rekfolie voor voedingsmiddelen

Aubier-Colard, leverancier van polyolefine krimpfolies, breidt zijn gamma steeds verder uit met duurzame folies. Op de vorige Empack introduceerde het bedrijf polyolefine krimpfolie van hun huismerk Zhongda, met 30% PCR (post-consumer regeneraat). Dit jaar introduceert het bedrijf op Empack Mechelen een PVC-vrije, polyolefine rekfolie voor voedingsmiddelen die goed verwerkbaar is op verpakkingsmachines, zoals onder andere Automac, Ulma en Omori.

Recyclebare PP-folies

Het gamma werd recent ook uitgebreid met banderolleer folies, vervaardigd uit recyclebare, heldere polypropyleen in verschillende diktes en breedtes (28 mm, 100µ, …). Verder zijn er met leveranciers ontwikkelingen gaande op het gebied van composteerbare folies.

Composteerbare folies

Aubier-Colard heeft zich ondertussen laten certificeren door TUV voor de Home
composteerbare cellulose folies, waar met composteerbare inkt op bedrukt kan worden. Deze folie is geschikt voor het flowpacken van groenten en fruit, topsealen en is ook beschikbaar met macroperforatie of hot needle perforatie. Deze composteerbare folie wordt aanvaard in Frankrijk (AGEC wet).

Empack stand A.40

 

Artikel delen