Releaf Paper maakt verpakkingen uit gevallen boombladeren

Releaf Paper maakt verpakkingen uit gevallen boombladeren

Releaf Paper gebruikt gevallen boombladeren om gerecycled papier te maken. Momenteel worden de bladeren gemalen en verdicht tot korrels waarvan papierfabrieken een percentage kunnen toevoegen aan hun productieproces voor gerecycled papier. Eind volgend jaar wil het bedrijf zijn eigen fabriek opzetten en gerecycleerd papier produceren dat voor 100% gemaakt is van afgevallen bladeren. 

Releaf Paper biedt papiersoorten aan van 70 tot 300 g/m². Het zwaartepunt van de verkoop ligt bij papieren van 110 tot 300 g/m². De toepassingen zijn onder meer zakken en enveloppen voor e-commerce of golfkartonnen dozen.

EU subsidie

In december vorig jaar ontving het bedrijf als laureaat van het programma EIC Accelerator een subsidie van 2,5 miljoen euro van de Europese Commissie. De start-up had bij dit programma, dat jonge, innoverende bedrijven ondersteunt, een project voor een productielijn voor cellulose op basis van dode bladeren ingediend. De prijs van het proefproject werd op 3,5 miljoen euro geraamd. Een bijkomende investering om het project verder te ontwikkelen, kan het totale bedrag tot 10 miljoen euro verhogen.

Productie gerecycled papier

Die financiering komt er nadat Releaf Paper zijn producten, wegens de Russische invasie van Oekraïne, naar de EU-landen is beginnen uit te voeren. Omdat het bedrijf niet over eigen productie-installaties beschikt, zal het investeringsbedrag van EIC Accelerator dienen om in de loop van de vijf volgende jaren twee Europese fabrieken te bouwen.

Releaf Paper vraagt grote steden zoals Amsterdam om hun ingezamelde boombladafval te doneren.

Releaf

 

 

 

Artikel delen