Smirnoff, Gordon's en Captain Morgan verpakt in herbruikbare verpakking van EcoSpirits

De EcoTote van  EcoSpirits voor Smirnoff

Smirnoff, Gordon's en Captain Morgan verpakt in herbruikbare verpakking van EcoSpirits

Diageo, producent van gedistilleerde dranken, heeft een wereldwijde overeenkomst getekend met EcoSpirits voor de distributie van Gordon's, Captain Morgan en Smirnoff in 18 landen. EcoSpirits zet hierbij haar EcoToto technologie in die ontwikkeld is voor de distributie van alcohol met een laag koolstofgehalte. Het navulconcept reduceert het gebruik van verpakkingsmateriaal en draagt bij aan een circulaire economie.

De sterke drank van Diageo wordt naar de deelnemende bars, hotels en restaurants gestuurd in een EcoTote van 4,5 liter. De EcoTote bestaat uit een herbruikbare glaze fles van 4,5 liter die omsloten wordt door een kunststof behuizing. Na gebruik gaat de verpakking terug naar de drankproducent die de kunststof behuizing openschroeft en vervolgens de glazen fles en de behuizing schoon maakt. Vervolgens wordt de fles opnieuw afgevuld met dezelfde drank en in de behuizing geplaatst en geborgd. Klaar voor een nieuwe ronde.

EcoTote2

EcoTote vervangt 1.000 flessen

De EcoTote is ontworpen voor maximaal 150 toepassingen, met als doel het verbruik van maximaal 1.000 glazen flessen tijdens hun levenscyclus te vervangen. Bovendien wordt na het zesde gebruik een potentieel voordeel op de CO2-voetafdruk verwacht ten opzichte van het equivalente vloeistofvolume in glazen flessen van 70 cl.

EcoTote

CO2-reductie

De lancering van de nieuwe verpakking op de eerste markten is gepland voor 2024 en markeert een stap vooruit in de richting van Diageo's doel om de CO2-uitstoot in de hele toeleveringsketen tegen 2030 met 50% te verminderen en tegen 2050 een netto-uitstoot van nul te bereiken.

De overeenkomst is een vervolg op Diageo's lopende ecoSpirits-programma met Smirnoff in Indonesië: gestart in 2022, het programma is momenteel actief in 38 bars. Het partnerschap heeft tot doel Diageo duurzaamheidsvoordelen te bieden en de CO2-uitstoot en afval te verminderen.

EcoTote3

EcoTote10

EcoTote5

EcoTote6

EcoTote9

EcoTote7

 

Artikel delen