Solidus: eerste duurzaamheidsrapport en benoeming ‘head of sustainability’

Solidus: eerste duurzaamheidsrapport en benoeming ‘head of sustainability’

Solidus, producent van circulaire verpakkingen, heeft Jesse Rep benoemd tot Head of Sustainability om de positie van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid en circulaire oplossingen te versnellen. De benoeming valt samen met de lancering van het eerste duurzaamheidsrapport dat Solidus' toewijding aan het produceren van circulaire en duurzame verpakkingstoepassingen verder beschrijft.

Duurzaamheidsrapport: investeringen en doelen

Solidus heeft haar eerste duurzaamheidsverslag gelanceerd om de prestaties van het bedrijf, recente investeringen en toekomstige doelen te benadrukken. Het verslag belicht onder andere de investering van ongeveer €11 miljoen in fabrieken in Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk sinds januari 2023. Deze investering is gericht op de ontwikkeling van een nieuwe lijn innovatieve verpakkingen voor detailhandel en voedselservice onder de naam Futurline®. Deze verpakkingen, waaronder MA-verpakking, bakjes en Skin verpakkingen, zijn gemaakt van massief karton en verminderen minstens 80 procent van de plastic inhoud in vergelijking met andere producten. Bovendien hebben ze een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk en zijn ze volledig recyclebaar aan het einde van hun levensduur.

Solidus circular

 


Solidus benadrukt ook haar investering van €5,6 miljoen om de emissies van Chemisch Zuurstofverbruik (COD) te verminderen bij twee van haar fabrieken in Bad Nieuweschans (NL) en Coevorden (NL). Door de installatie van anaerobe reactoren heeft het bedrijf de COD-uitstoot op deze locaties met 85 procent verminderd.

Expertise in duurzaamheid

Jesse Rep brengt meer dan 15 jaar ervaring mee naar Solidus. Hij is afkomstig van Stora Enso. Daar bekleedde hij de functie van Director of Sustainability. Zijn benoeming bij Solidus benadrukt de ambitie van het bedrijf om voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit in de verpakkingsindustrie.

Solidus - Jesse Rep, Head of Sustainability

Als Head of Sustainability zal Rep een cruciale rol spelen in het ondersteunen van klanten bij de overgang naar meer duurzame verpakkingsoplossingen. Hij ziet de groeiende vraag naar circulaire verpakkingsmaterialen zowel vanuit EU-regelgevende doelen als vanuit de wens van consumenten. Rep zegt trots te zijn om deel uit te maken van de Solidus-familie en hij is enthousiast om voort te bouwen op de ervaring van het bedrijf op een moment waarop verpakkingscirculariteit en duurzaamheid een prioriteit zijn voor klanten, consumenten en regelgevers.

Artikel delen