SUP: Canadese foodcourt bespaart dagelijks 117 zakken afval

SUP foodcourt

SUP: Canadese foodcourt bespaart dagelijks 117 zakken afval

Consultant Paul Foulkes-Arellano deelt op LinkedIn een artikel van cbc.ca over de enorme besparing die hebruikbare borden en bestek opleverde bij de foodcourt van een winkelcentrum in Toronto.

Het foodcourt van het Yorkdale Shopping Centre in Toronto slaagt erin om dagelijks 117 vuilniszakken aan afval te verminderen dankzij het gebruik van herbruikbare borden en bestek. De faciliteit wast wekelijks maar liefst 75.000 borden en 53.000 stuks bestek. Dit opmerkelijke succes biedt een kans voor andere winkelcentra, verkopers en klanten om de immense hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door fastfood en foodcourts te verminderen.

24.000 gasten per dag

Vroeger produceerde de foodcourt zo'n 120 vuilniszakken aan afval per dag. Nu zijn dat er slechts drie, ondanks het feit dat het dagelijks 24.000 klanten bedient met gerechten als noedels, gefrituurde kip, hamburgers en andere fastfood-opties.

Toronto 1

Geen afval

Claire Santamaria, algemeen manager van Yorkdale Shopping Centre zegt tegen CBC dat dit resultaat aantoont hoeveel van het afval dat in het foodcourt wordt gegenereerd, eigenlijk geen echt afval is. Ze merkt op dat het succes van de afvalvermindering aantoont dat er mogelijkheden zijn voor winkelcentra, verkopers en klanten om gezamenlijk de afvalproblematiek aan te pakken.

SUP ook mogelijk

Klanten kunnen nog steeds kiezen voor wegwerpverpakkingen, maar zelfs in dat geval heeft het winkelcentrum maatregelen genomen om onnodig afval te vermijden. "We zorgen ervoor dat wat recyclebaar is, ook daadwerkelijk wordt gerecycled en wat gecomposteerd kan worden, wordt gecomposteerd," legt Santamaria uit.

Toronto3

Geen afvalbakken

Een opvallend aspect voor klanten is het ontbreken van afvalbakken. Het enige wat klanten hoeven te doen, is hun dienblad met vuile borden, wegwerpbare verpakkingen en al het andere afval overhandigen. Het personeel van het winkelcentrum neemt dan de rest over, scheidt het afval en verzamelt de voedselresten om te dehydrateren.

Deze innovatieve aanpak heeft geleid tot drastische vermindering van afval. Waar voorheen bergen afval lagen, zijn nu slechts twee opslagtanks nodig om het afval te beheren.

Artikel delen