Supermarkten stoppen met wegwerpzakjes voor groenten en fruit

Plastic Pact NL AH Jumbo Lidl Aldi en Plus stoppen met wegwerpzakje voor AGF

Supermarkten stoppen met wegwerpzakjes voor groenten en fruit

Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Plus stoppen dit jaar met de eenmalige zakjes voor groenten en fruit. Met dit gezamenlijke initiatief verwachten de supermarktketens jaarlijks zo’n 126 miljoen plastic zakjes en 10 miljoen papieren zakjes uit te sparen.

Samenwerking is een mijlpaal

Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Plus zijn deelnemers in het Plastic Pact NL. Deze alliantie van de Nederlandse overheid en ruim honderd koplopers in de kunststofketen streeft naar minder plasticgebruik en betere recycling. Carlijn Röell, operationeel directeur van het Plastic Pact NL, benadrukt dat de samenwerking tussen de supermarkten een mijlpaal is: ‘De consument moet er zo snel mogelijk aan wennen dat hergebruik van verpakkingen normaal is. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk supermarktketens meedoen.’

‘De consument moet er zo snel mogelijk aan wennen dat hergebruik van verpakkingen normaal is.'

Duurzame, herbruikbare AGF-zakjes

Vorig jaar verving Albert Heijn al de eenmalige plastic zakjes door duurzame, herbruikbare AGF-zakjes. De andere vier supermarkten legden in een gezamenlijke intentieverklaring vast dat zij dit voorbeeld in de loop van dit jaar volgen. Ook de papieren wegwerpzakjes voor groenten en fruit verdwijnen uit deze supermarkten. 

 

Artikel delen