Tesco’s kokervrije keukenfolierol bespaart 330 ton karton per jaar

Tesco introduceert een kokervrije keukenfolie die karton bespaart

Tesco’s kokervrije keukenfolierol bespaart 330 ton karton per jaar

Dankzij een innovatieve nieuwe wikkelmachine heeft Tesco de eerste kokervrije keukenfolie in Groot-Brittannië kunnen produceren. Dit levert een besparing op van 12,5 miljoen kartonnen rollen per jaar, goed voor 330 ton karton.

 

De 'state-of-the-art' machine zorgt ervoor dat de aluminiumfolie strak om een ​​as wordt gerold waarin luchtopeningen zitten en door lucht in de ventilatieopeningen te laten stromen, kan de aluminiumfolie na het wikkelen voorzichtig worden losgelaten.

Dit levert een jaarlijkse besparing op van zo'n 12,5 miljoen kartonnen rollen. Tesco zegt dat dit zal resulteren in een vermindering van het gebruik van 330 ton karton per jaar.

 

‘Tesco bespaart tonnen karton’

Deze nieuwe machine heeft een revolutie teweeggebracht in de folieproductie’, zegt technisch manager Bronwen Williams van Tesco. Hiermee besparen we honderden tonnen karton van onnodige productie. We kijken voortdurend naar manieren waarop we kunnen bezuinigen op verpakkingen om het milieu te helpen en hopen dat we, nadat we zijn begonnen met onze best verkopende keukenfolielijn, dit kunnen toepassen op de rest van ons folieassortiment.’

Artikel delen