Toenemende vraag naar duurzame alternatieven voor wegwerpplastic

Toenemende vraag naar duurzame alternatieven voor wegwerpplastic

Toenemende vraag naar duurzame alternatieven voor wegwerpplastic

Sinds het ingaan van het single use plastics (SUP) verbod op 1 juli 2023, zag restaurant The Avocado Show de vraag naar duurzame alternatieven toenemen. Het bedrijf in Amsterdam is om die reden gestart met herbruikbare kommen voor take-away maaltijden en werkt hiervoor samen met Mepal, producent van kunststof producten.

 

Klanten van het restaurant kunnen de Mepal Pro schalen bij hun take-away maaltijd bestellen en zo kiezen voor een duurzaam alternatief voor wegwerpplastic. 

Duurzame alternatieven

Kim Novak, Marketing Manager from The Avocado Show: ‘We zijn ontzettend blij met deze nieuwe samenwerking. We waren al langer op zoek naar alternatieven voor wegwerpplastic. Die hebben we via TakeAware met Mepal Pro gevonden. We merken dat klanten het prettig vinden om hiermee een kleine bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Daarnaast is Mepal een prachtig Nederlands bedrijf waar we graag mee samenwerken.’

Mepal_TheAvocado_wegwerpplastic.1 Mepal_TheAvocadoShow_wegwerpplastic.2

Recyclebare kunststoffen

De Mepal Pro schalen worden in Nederland geproduceerd en in elkaar gezet door medewerkers in sociale werkplaatsen. Het grootste deel van het assortiment is gemaakt van 100% recyclebare kunststoffen, informeert de producent.
Artikel delen