VM Nieuwsronde buitenlandse media | Mono-PET fruitverpakking

VM Nieuwsronde buitenlandse media | Mono-PET fruitverpakking

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit Packaging Journal, The Packman, Infopack, PackgingInsights en MundoPMMI.

Mono-PET verpakking voor groenten en fruit

Terphane introduceert Sealphane en Ecophane mono-PET folies voor peulvruchten, groenten en fruit laten. De PET-folies van de Latijns-Amerikaanse fabrikant beantwoorden aan de huidige eisen die erop gericht zijn de levensduur van het product te maximaliseren en afval te minimaliseren.

Volgens het bedrijf kunnen consumenten op basis van deze afsluitbare en duurzame films, die anticondenseigenschappen bevatten, de houdbaarheid van de verpakte levensmiddelen aanzienlijk verlengen.

Bron: MundoPMMI

MundoPMMI2

3D vision-sensor optimaliseert orderpicking

Innovatieve sensortechnologie voor robotarmen maakt een snelle detectie van onregelmatig gerangschikte onderdelen in stortgoed mogelijk. De nieuwe 3D vision-sensor uit de FH-SMD-familie van Omron neemt taken over die moeilijk uit te voeren zijn met conventionele robots.

De automatiseringsexperts van OMRON hebben nu de nieuwe 3D vision-sensoren van de FH-SMD-familie geïntroduceerd . Deze technologie voor het detecteren van willekeurig gerangschikte onderdelen in stortgoed kan op de robotarm worden gemonteerd en maakt een ruimtebesparende installatie mogelijk voor montage, inspectie en pick-and-place-taken die moeilijk te bereiken zijn met conventionele robots. Tegelijkertijd kunnen bedrijven deze oplossing gebruiken om pickprocessen productiever en effectiever te maken.

Bron: Packaging Journal

Packaging Journal

Corrosieremmende krimpfolie

Wat als dezelfde geautomatiseerde krimpfolie die wordt gebruikt voor het netjes verpakken van een nieuw bordspel, een doos pepermuntjes en talloze andere consumentenartikelen, zou kunnen worden gecombineerd met corrosiebescherming voor industriële metalen verpakkingen?

Cortec heeft een aangepaste versie van VpCI-126 krimpfolie voor geautomatiseerde heatseal of krimptunnels ontwikkeld om metalen verpakkingen te beschermen tegen corrosie.

De VpCI-126 krimpfolie wordt doorgaans gebruikt voor zware verpakkingen van industriële apparatuur voor verzending of opslag. Corrosieremmers (VpCI) in de film vormen een beschermende moleculaire laag op metalen oppervlakken in de verpakking om de metalen te beschermen tegen roesten.

De folie verzegelt snel en eenvoudig. De combinatie van het voordeel van corrosieremmende folie met geautomatiseerde warmtetunnels optimaliseert het verpakkings- en kwaliteitsborgingsproces, zodat eindgebruikers metalen onderdelen kant-en-klaar kunnen ontvangen in compacte verpakkingen zonder zich zelfs maar zorgen te hoeven maken over corrosie.

Bron: The Packman

ThePackMan

Triple Bubble-technologie voor dunnere folie

Kuhne Anlagenbau introduceert folies gemaakt met de Triple Bubble-techniek. Met een dikte van 80 tot 120 µm zijn deze films slechts ongeveer de helft van de dikte van conventionele gegoten films die in deze toepassing worden gebruikt, en het is ook niet nodig om concessies te doen aan de kenmerken. De maximaal haalbare thermovormverhouding is 1:10. Dit betekent een vermindering van het materiaalverbruik en daarmee van de bijbehorende uitstoot van broeikasgassen van zo'n 50%.

Bron: Infopack

InfoPack, folie

Aluminium fles voor eetbare olie

Trivium Packaging heeft een aluminium fles voor eetbare olie in de VS ontwikkeld. Het bedrijf ontdekte een manier om aluminium aan te passen aan sluitingen van vloeibare eetbare olie.

Het metaal is in staat om de technische eigenschappen van de olie te beschermen en te behouden en is tegelijkertijd ecologisch duurzaam, stelt het bedrijf.

‘Merken hebben nu een kans om op te vallen met een duurzame aluminium fles’, zegt Alexandra Holtzman van Trivium tegen PackagingInsights .

De fles heeft snelle in-line printmogelijkheden waardoor de metalen verpakking meerdere grafische effecten kan aannemen zonder dat er etiketten nodig zijn. Hierdoor kunnen merken het hele flesoppervlak gebruiken om hun gewenste look te bereiken zonder papieren of plastic componenten toe te voegen.

Bron: PackagingInsights

PackagingInsights  olive oil aluminun

 

Artikel delen