Voedingscentrum ontwikkelt Eerst op Tape voor Verspillingsvrijeweek

Eerst op Tape van Voedingscentrum

Voedingscentrum ontwikkelt Eerst op Tape voor Verspillingsvrijeweek

Het is deze week de Verspillingsvrijeweek. Dit jaarlijkse initiatief van Samen Tegen Voedselverspilling is in het leven geroepen om meer bewustzijn onder consumenten te creëren. Samen met het Voedingscentrum heeft de stichting nu een nieuwe tape ontwikkelt die kan helpen om minder voedsel te verspillen: de Eerst op Tape.

Waarom Verspillingsvrijeweek?

De cijfers zijn hard. Volgens Samen Tegen Verspilling wordt een vierde van het voedsel in Nederland verspild. Gelukkig ziet het Voedingscentrum al jaren een daling, hoewel dit in 2022 leek te stagneren. Dit is met zekerheid te zeggen na de volgende meeting in 2025. De stichting ziet vooralsnog voornamelijk een daling in verspilling van zuivel en brood.

Eerst op Tape

Tijdens de Verspillingsvrijeweek worden er allerlei tips gedeeld om minder voedsel te verspillen. Een daarvan is het duidelijk labelen én prioriteren van producten met een (korte) houdbaarheidsdatum. Het Voedingscentrum lanceert daarom in samenwerking met Samen Tegen Verspilling de Eerst op Tape. Deze kun je plakken op verpakkingen, bakjes of restjes die als eerste op moeten om verspilling te voorkomen.

De tape is gratis te bestellen in de webshop van het Voedingscentrum. Liever geen verzendkosten betalen? Het Voedingscentrum tipt: je kunt ook gemakkelijk schilders tape gebruiken om je eigen Eerst op Tape te maken.

 

Artikel delen