Walkers introduceert papieren multibag voor Snack A Jacks

Walkers introduceert in Engeland nieuwe papieren zakken voor alle multipacks van Snack A Jacks

Walkers introduceert papieren multibag voor Snack A Jacks

Walkers introduceert in Engeland nieuwe papieren zakken voor alle multipacks van Snack A Jacks, die volgens de producent het gebruik van nieuw plastic met 65 ton per jaar vermindert. Het nieuwe verpakkingsformaat zal de komende maand beschikbaar zijn voor de smaken Snack A Jacks Salt & Vinegar, Sour Cream & Chive en BBQ.

De buitenste papieren zak kan op grote schaal worden gerecycled via het oudpapier, samen met andere papieren verpakkingen. Dit zou volgens Walkers de uitstoot van broeikasgassen met 52% verminderen. Deze overstap volgt op de succesvolle introductie van de omverpakkingen voor alle Walkers Baked multipacks vorig jaar.

 

Plan van PepsiCo

Deze nieuwste stap maakt deel uit van PepsiCo Positive, het gezondheids- en duurzaamheidstransformatieplan van het moederbedrijf van Walkers, dat de ambitie omvat om in 2040 een netto nuluitstoot te bereiken. PepsiCo Europa is van plan om tegen 2030 het plastic op fossiele basis in chips- en snackzakjes te elimineren.

Deze doelstelling is van toepassing op Britse merken, waaronder Snack A Jacks, Walkers, Doritos, Quavers, Wotsits en Pipers, en zal worden gerealiseerd met behulp van 100% gerecyclede of hernieuwbare inhoud.

 

 

 

 

 

 

Artikel delen