Week van de Circulaire Economie: aandacht voor verpakkingsmateriaal

Week van de Circulaire Economie: aandacht voor verpakkingsmateriaal

Van 6 t/m 11 februari is het de Week van de Circulaire Economie. Met deze jaarlijkse campagne wil Het Versnellingshuis circulair ondernemen onder de aandacht brengen. De campagneweek vindt plaats bij ruim dertig circulaire hubs verspreid over heel Nederland. Daar kunnen bezoekers events met uiteenlopende thema’s bijwonen, krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie.

Plastic- en verpakkingsprobleem

De Week van de Circulaire Economie omvat uiteenlopende thema’s, waarvan verpakkingen er één is. Zo focust de Bioplastics Hub, een initiatief van Green Serendipity, in Amsterdam zich op het globale plastic- en verpakkingsprobleem. Samen met andere partijen in de keten ontwikkelt en implementeert de hub nieuwe concepten voor plastic producten en verpakkingsmateriaal. De Bioplastics Hub toont mogelijkheden van fossielvrije, innovatieve materialen voor retailverpakkingen en -producten en biedt inzichten in onder meer waardeketens, productietechnieken, LCA’s en de end-of-life opties voor producten. Op 9 februari vindt in de Bioplastics Hub een Bioplastics info-, expo- & netwerkdag plaats. 

Chemische industrie

Chemelot Circular Hub in Geleen biedt een platform voor andere circulaire initiatieven in Limburg, onder meer op het gebied van textiel. Op 7 februari vindt er de Deloitte x Brightlands Chemelot Campus Deepdive Session plaats. Dieuwertje Ewalts, Circularity Lead Consulting bij Deloitte Nederland, vertelt over de mogelijke consequenties van de circulaire economie voor de chemische industrie, de trends in de circulaire economie en het belang van het integreren van circulariteitsaspecten van grondstof tot eindproduct.

Artikel delen