Gouden Noot-nominatie voor innovatieve verpakking van DS Smith

Gouden Noot-nominatie voor innovatieve verpakking van DS Smith

Gouden Noot-nominatie voor innovatieve verpakking van DS Smith

DS Smith is met een innovatieve verpakking van papiervezels genomineerd voor De Gouden Noot 2024. De volledig recyclebare Lift Up verpakking vervangt plastic krimpfolie voor multi-packs plastic flessen.
De prestigieuze Europese innovatiewedstrijd De Gouden Noot wordt georganiseerd door het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC).

 

Lift Up van DS Smith is een antwoord op de duurzaamheidsvraagstukken van de drankenindustrie, die gedreven worden door consumentengedrag, veranderende Europese wetgeving en toenemende druk van retailers naar vermindering van plastic in supermarkten. Deze innovatieve 2-delige oplossing is samen met Krones, machinefabrikant voor de drankenindustrie, ontwikkeld. De verpakking bestaat uit een golfkartonnen clip met een ergonomische draaggreep voor gewichten tot 12 kg en een papieren band. Ontworpen voor 4 en 6 PET-flessen van 1 tot 2 liter, is het assortiment nu uitgebreid voor verschillende flesformaten en samenstellingen.

DS Smith is met de Lift Up verpakking genomineerd voor De Gouden Noot 2024

Biologisch afbreekbare verpakking

Het product is gemaakt van hernieuwbare bronnen en is biologisch afbreekbaar. Berekeningen laten zien dat een Lift Up verpakking in vergelijking met een traditionele krimpfolieverpakking goed is voor een totale vermindering van 35% CO2-uitstoot en 80% energieverbruik van de machine, claimt de verpakkingsproducent. 

 

DS Smith is met de Lift Up verpakking genomineerd voor De Gouden Noot 2024 DS Smith is met de Lift Up verpakking genomineerd voor De Gouden Noot 2024
Artikel delen