Kwetsbare zaden in Zaans blik de wereld over

Kwetsbare zaden in Zaans blik de wereld over

Blik is door de optimale beschermende functies zeer geschikt voor het verpakken van kwetsbare producten, zoals veredelde groentezaden.

Zaanlandia Blikverpakkingen is gevestigd in Zaanstad, niet ver van het deel van Noord-Holland dat ook wel Seed Valley wordt genoemd, omdat er veel veredelingsbedrijven actief zijn. Directeur en eigenaar Daan Kriek kent deze sector dan ook heel goed en levert al decennialang aan veel van deze groenteveredelingsbedrijven.

 

seed_packaging-original-blik

 

De veredelaars voor een veilig en 100% recyclebare blikverpakking

‘Niet alleen in Seed Valley, maar ook in het Westland’. ‘Omdat zaden aan het begin van de voedselketen staan, worden zaadveredelingsbedrijven geclassificeerd als vitale industrie. Veredelaars “pilleren” de kleinere zaden om ze wat meer body te geven. Hierbij brengen ze om het zaadje een laagje klei aan, waardoor een soort pil ontstaat. Het zaad is dan makkelijker mechanisch te zaaien en de klei bevat al voedingsstoffen voor de eerste fase van de uitgroei naar een plantje en soms ook bescherming tegen ziekteverwekkers. Een pil is wat kwetsbaarder en daarom kiezen de veredelaars voor een veilig en 100% recyclebare blikverpakking.’

Zaanlandia kan met z’n opgebouwde kennis en jarenlange ervaring als leverancier aan deze belangrijke markt - de Nederlandse zaadveredelingssector is goed voor 7% van de wereldvoedselproductie - de veredelaars goed bedienen en rekent hen tot een van zijn belangrijkste afzetmarkten. ‘Onze kracht zit in innovatie en flexibiliteit.

De Nederlandse zaadveredelingssector is goed voor 7% van de wereldvoedselproductie

We leveren bedrukte en onbedrukte blikken die gegarandeerd 100% licht- en luchtdicht afsluiten, tegen het ontkiemen.

Het is een sterke en onbreekbare barrièreverpakking die producten veilig verpakt en geen invloeden van buitenaf doorlaat. De easy opening zorgt dat het blik makkelijk is te openen. Geneckte blikken zijn een belangrijke innovatie. Het maakt de blikken stapelbaar, werkt ruimtebesparend en zorgt voor stabiliteit tijdens het transport. Ook de teler ervaart hier veel voordeel bij ‘op de plank’ legt Daan uit. ‘Waar verder ons partnership uit blijkt, is de ontwikkeling van (een absolute USP!) een onzichtbare counterfeittechnologie, een bescherming tegen namaak, die de ontvanger een echtheidsgarantie geeft. Daarnaast zijn we in staat te voldoen aan de vraag naar een zeer breed pakket met enorm veel verpakkingsvarianten in diameters, hoogtes, bedrukkingen en sluitingstypes. Onze flexibiliteit hierin is dus vereist.’

Wie weet dat een kilogram tomatenzaad duurder is dan een kilogram goud, weet welke waarde de exportblikken vertegenwoordigen.

DSC_0219 (1)

 

Zaanlandia verpakt agrarisch goud
Artikel delen